3'ü asker 10 sanığa tahliye kararı çıktı

Selam Tevhid soruşturmasında yapılan usulsüzlüklerle ilgili davada 3'ü asker 10 sanığa tahliye kararı çıktı. Muvazzaf Yarbay Erdal Turna ile eski emniyet müdürü Serdar Bayraktutan da tahliye edilen isimler arasında.

3'ü asker 10 sanığa tahliye kararı çıktı

Selam Tevhid soruşturmasındaki usulsüzlüklerle ilgili davada eski emniyet müdürü Serdar Bayraktutan ve muvazzaf Yarbay Erdal Turna'nın da aralarında olduğu 10 kişi tahliye edildi.

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi; suç vasıfları ve hukuki durumlarının değişme ihtimali ile tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak 3 asker ile 7 polisin tahliyesine karar verdi. Adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılan 10 sanığa yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir imza zorunluluğu getirildi.

Firari sanıklar Fethullah Gülen ve Emre Uslu ile birlikte 122 sanığın yargılandığı dava avukatların reddi hakim talepleri nedeniyle 15 Mart'a ertelendi. Mahkeme reddi hakim talepleri için dosyanın 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

Başbakanlık ve MİT'in duruşmaların kapalı oturumla yapılması ve Can Dündar hakkında hazırlanan iddianamenin bu dava ile birleştirilmesi taleplerinin de celse arasında değerlendirilmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr