Sağlık Bakanı Koca'dan aşı açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının bütçesine ilişkin sunum yaptı. Koca, aşı çalışmalarıyla ilgili de önemli açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Koca'dan aşı açıklaması

Sağlık Bakanı Koca, "Pfizer bize 1 milyon aşı verebilecek, yıl içinde 25 milyona kadar olabileceği şeklinde görüşmelerimiz var. Yerli aşımızın devreye girmesi nisan ayı şeklinde olur." dedi.

Çin aşısını aralık ayında en az 10 milyon kadar almak için harekete geçildiğini beliten Koca, 1-2 gün içinde imzalar atılacağını söyledi. Türkiye'de 16 yerli aşı çalışması yapıldığını hatırlatan Bakan, inaktif aşı çalışmasının bu hafta itibariyle ilk 44 kişide tamamlanmış olacağını açıkladı.

Koca, "Yerli aşımızın devreye girmesi Nisan ayı şeklinde olur. Çin aşısı için de Aralık ayında 10 milyon aşı alabileceğiz Ocak ayında da böyle olacak bu sayı 2 katına çıkabilir bir iki gün içinde sözleşmeler imzalanacak" diye konuştu.

Grip aşı ile ilgili de konuştu. "Türkiye'nin geçen yıl yaptığı grip aşısı tedariği bir milyon 300 bin ama yapılan bir milyon 100 bin aşı. Grip aşısında arttırabileceğimiz rakam sınırlı. Bu süreçte 2.3 milyona çıkardık. Şu ana kadar 600 bin kişiye grip aşısı yaptık" ifadelerini kaydetti.

5 haftadır tarama yapıldığını vurgulayan Sağlık Bakanı, bu dönemde influenza olmadığını ifade etti.

ulusal.com.tr

tbmm fahrettin koca tbmm plan ve bütçe komisyonu