Ulusal Kanal, Digitürk ve TMSF'yi son kez uyaracak

Ulusal Kanal ailesi 16 Mart'ta Beşiktaş'taki Digitürk binası önünde eylem yapacak. Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş, Digitürk abonelerini, Ulusal Gönüllülerini, Ulusal Kanal izleyecilerini, basın meslek örgütlerini, gazetecileri ve tüm yurttaşları dayanışmaya çağırdı. Güneş, “Pazartesi günü saat 13.00’de Beşiktaş Abbasağa’daki Digitürk binası önünde buluşuyoruz” dedi.

Ulusal Kanal, RTÜK ve yargı kararlarını tanımayan Digitürk'e karşı eylem yapacak.

Ulusal Kanal, 2012 yılında Digitürk'e girmek istemiş ancak o dönem Mehmet Emin Karamehmet'in kontrolünde olan platform, hükümetin baskısı nedeniyle Ulusal Kanal'a yayın hakkı tanımamıştı. Bunun üzerine Ulusal Kanal, Radyo Televizyon Üst Kurulu'na başvurdu.

RTÜK, Digitürk'ü uyardı ve Ulusal Kanal'ın platforma alınmasını istedi. Digitürk bu kez karara itiraz etti, konuyu yargıya taşıdı. Mahkeme, davada yine Ulusal Kanal'ı haklı buldu. Ancak Digitürk, ne RTÜK'ü ne de mahkeme kararını tanıdı.

Ulusal Kanal ise bu kez Digitürk yöneticilerine farklı bir yanıt verecek. 16 Mart Pazartesi günü, Ulusal Kanal gönüllüleri ve Ulusal Kanal'ı izlemekten mahrum bırakılan Digitürk aboneleri Beşiktaş Abbasağa Mahallesi'ndeki Digitürk binası önünde eylem yapacak.

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş, Digitürk platformunun RTÜK ve mahkeme kararlarını tanımayarak açıkça kanunları hiçe saydığını belirtti. Digitürk'ün Ulusal Kanal'ı platforma dahil etmeyerek devleti her yıl 600 bin dolara zarara uğrattığını belirten Güneş, "Halkın haber alma özgürlüğüne indirilen darbeyi durdurmak için Ulusal Kanal'ın ve devletimizin zarara uğratılmasına dur demek için Pazartesi günü saat 13'te Beşiktaş'ta Abbasağa mahallesinde Digitürk binası önünde toplanıyoruz. Digitürk'ü son kez uyaracağız. Ve eylemimizde Ulusal Kanal izlemekten mahrum bırakılan Digitürk aboneleri en önde olacak. Ulusal Kanal izleyicilerini, gönüllülerini, aydınlarımızı, sanatçılarımızı, meslek örgütü yöneticilerimizi ve yurttaşlarımızı Ulusal Kanal ile dayanışma içinde olmaya ve eylemimize destek vermeye davet ediyoruz." dedi.

Eyleme ilişkin bilgiler şöyle:

Tarih: 16 Mart 2015 Pazartesi Saat: 13.00 Yer: Digitürk Binası önü (Beşiktaş, Abbasağa Mahallesi, Sungurlar İşhanı, No: 45. İstanbul)

ulusalkanal.com.tr

ulusal kanal Digitürk tmsf