KPSS soruşturmasında 32 tutuklama

KPSS soruşturmasında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 62 kişiden 32’si tutuklandı. Ankara 2’inci Sulh Ceza Hakimliği kararıyla yapılan tutuklamaların gerekçesi suç örgütü kurmak, yönetmek, yasaklanan bilgileri açıklama ve temin etme olarak açıklandı. 30 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken itirafçılar etkinlik pişmanlıktan yararlandı

KPSS soruşturmasında 32 tutuklama

KPSS’de kopya skandalı soruşturmasında 32 kişi tutuklandı. Şüphelilerden bazıları kopya suçunu itiraf etti.

Ankara 2’inci Sulh Ceza Hakimliği kararıyla tutuklananlara “suç örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, yasaklanan bilgileri açıklama ve temin etme, görevi kötüye kullanma, delilleri yok etme, resmi belgede sahtecilik” suçlaması yöneltildi.

Şüphelilerden 30’u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturmada, serbest kalan şüphelilerden 4’ünün etkin pişmanlık düzenlemesinden yararlandıkları belirtildi. İtiraflarda bulunan 4 şüpheli, verdikleri önemli bilgiler üzerine Savcı Yücel Erkman’ın talimatıyla serbest bırakıldı.

Savcılık ve polisin teknik takibi, KPSS’deki kopya skandalının ayrıntılarını ortaya çıkardı. Soruşturmaya ilişkin iddialarda dikkat çeken ayrıntılar yer aldı. 120 soruya doğru yanıt veren şüphelilerden N.E. şüpheli A.P. ile irtibatlıydı, bu kişinin eski ÖSYM Genel Sekreteri M.A. ile birçok kez görüştüğü tespit edildi.

Soruların, 2010 yılındaki sınav öncesinde f tipine bağlı bir derneğe geldiği, dağıtımın da söz konusu kişilere bu bağlantı üzerinden yapıldığı belirlendi.

Şüphelilerin de “F Tipi”ne yakınlığı ile bilinen kuruluşlar ve şirketlerle irtibatlı olduğu belirtildi.

2010 KPSS’de usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin Savcı Yücel Erkman’ın talimatıyla pazartesi günü düğmeye basılmıştı. Hakkında yakalama kararı bulunan 82 kişiden 75’i gözaltına alınmıştı.

ulusalkanal.com.tr