8 vekil Davutoğlu'nun bakanlık teklifini reddetti!

Seçim hükümeti kurulması için 11 milletvekiline bakanlık teklifi yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3 isimden "evet" 8 isimden "hayır" yanıtı aldı. Firen veren MHP'de Tuğrul Türkeş teklifi kabul etti. Tekliflerin kabul edileceğini açıklayan HDP'de ise Levent Tüzel'den ret yanıtı geldi. Davutoğlu "Ret" yanıtı veren vekiller yerine yeni isimler belirleyecek. O isimlerin bakanlık müsteşarları ya da bakan yardımcıları olması seçeneği ağır basıyor.

8 vekil Davutoğlu'nun bakanlık teklifini reddetti!

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim hükümeti için muhalefet partilerinden 11 milletvekiline teklifi yaptı. 11 vekilden 3'ü teklife "evet" 8'si ise "hayır" yanıtını verdi. Yanıtlar, tıpkı teklifler gibi yazılı olarak Davutoğlu'na iletildi.

CHP’den eski genel başkan Deniz Baykal ile Erdoğan Toprak, Gülsün Bilgehan, İlhan Kesici ve Tekin Bingöl'e teklif gönderildi. 5 isim de teklifi reddetti.

MHP'li vekillerden Kenan Tanrıkulu, Tuğrul Türkeş ve Meral Akşener'e teklif götürüldü. MHP teklifleri kabul etmeyeceğini açıklamasına rağmen Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş seçim hükümetinde yer almayı kabul etti. Diğer isimler ise olumsuz yanıt verdi.

Bakanlık tekliflerinde sorun yaşayan bir diğer parti de HDP oldu.

HDP'li Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan bakanlık teklifini kabul etti. Ancak Levent Tüzel, HDP bileşeni olan Eski partisi EMEP'ten gelen tepki üzerine bakanlığı reddetmek zorunda kaldı.

Bu durumda Davutoğlu kalan 8 ismi yeniden belirleyecek. Ancak belirlenecek isimler Meclis içindeki bağımsızlardan, ya da Meclis dışından atanması gerekiyor.

Mevcut durumda Meclis'teki tek bağımsız vekil CHP'den istifa eden İhsan Özkes. Davutoğlu, İhsan Özkes'e bakanlık teklif edebilir. Ancak ağır basan seçenek bakanlık müsteşarlarının ya da bakan yardımcılarının seçim hükümetine alınması yönünde.

Akil insanlar heyetinden bazı isimlerin de geçici bakanlık için adı geçiyor.

ulusalkanal.com.tr