Kriz derinleşiyor

Saray ile liste savaşı yaşayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekili adaylarını belirlemede sona doğru yaklaşılırken, mesaisinin büyük bölümünü parti genel merkezinde geçirmeye başladı. Davutoğlu, Saray'da rağmen yaklaşık 150 isimle yüz yüze görüşecek. Bu arada 3 dönem kuralına takılan 70'e yakın isim için özel bir etkinlik düzenlenecek.

Kriz derinleşiyor

Cumhurbaşkanı olmasına rağmen Erdoğan'ın aday listesini kendi belirlemek istediği, bu amaçla özel bir ekip kurduğu, Başbakan Davutoğlu'na ise küçük bir kontenjan ayırdığı iddiaları uzun süre gündemde kalmış, ne Saray ne Hükümet cephesinden resmi dille bir yalanlama gelmemişti.

Bülent Arınç'ın, Melih Gökçek'le yaşadığı krizde söylediği sözler Saray ile Hükümetin arasındaki liste savaşını doğrular nitelikteydi.

Erdoğan'ın Davutoğlu'nu saf dışı bırakmaya çalıştığı liste savaşında asıl depremin yaşanmasına sayılı günler kala, Davutoğlu çalışmalarına hız verdi.

Aday belirleme sürecinde sona doğru yaklaşılırken, Başbakan Davutoğlu mesaisinin büyük bölümünü partisinin genel merkezinde geçirmeye başladı. Davutoğlu, şimdiye kadar beraber çalışmadığı isimleri yakın markaja aldı.

Davutoğlu bu kapsamda yaklaşık 150 aday adayı ile yüz yüze görüşecek. 3 dönemlikler ve tekrar aday gösterilmeyeceklerin yerine isimleri seçecek olan Davutoğlu 7 Nisan öncesi son kararını verecek.

Bu arada AKP yönetimi, 3 dönem kuralına takılan 70'e yakın isim için özel bir etkinlik düzenleme kararı aldı. Bülent Arınç, Ali Babacan, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, Faruk Çelik, Taner Yıldız, Mehdi Eker, Hüseyin Çelik ve Abdülkadir Aksu'nun da aralarında yer aldığı partinin ağır isimleri için veda yemeği düzenlenecek plaket verilecek.

ulusalkanal.com.tr