Diyarbakır'daki çatışma sonrası Numan Kurtulmuş'tan açıklama

Diyarbakır'daki ihbar üzerine terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 2 polis şehit olurken 7 terörist de öldürüldü. Konu ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "7 DAEŞ militanı öldürüldü. 12 'si sağ ele geçirildi" dedi. 2 şehidimizin olduğunu ifade eden Kurtulmuş, şehitlerin dışında 5 tane de yaralı polislerimizin olduğu açıkladı.

Diyarbakır'daki çatışma sonrası Numan Kurtulmuş'tan açıklama

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi'nde IŞİD'li teröristlere ait olduğu belirlenen bir eve polis ekipleri tarafından sabaha karşı operasyon düzenlendi.

Evden açılan ateş üzerine çıkan çatışmada 2 polis memuru şehit olurken, 4 polis memuru yaralandı.

7 IŞİD'linin öldürüldüğü, 3 IŞİD'linin ele geçirildiği öğrenildi.

"ÖNEMLİ BİR DAEŞ GRUBU ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİR"

"Göç ve Sosyo-Ekonomik Etkileri" konulu panelde konuşan Kurtulmuş, panel sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş, Diyarbakır'daki operasyonla ilgili sorulan soruya, "Cuma gününden beri takip edilen; farklı istihbarat gruplarının ortak operasyonuyla sabah 04.00'da başladı. Rutin aramalarda koçbaşı ile kapı açılırken beklenmedik şeyle karşılaşıldı. Kapı açılırken bubi tuzakları patlatılarak 2 arkadaşımız şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Bu çerçevede 3-4 evde devam eden operasyonlarda 7 DAEŞ militanı öldürüldü. 12 tanesi de sağ olarak ele geçirildi. 2 şehidimiz dışında 5 yaralı polisimiz var. Operasyon kapsamlı operasyon. Başka şehirlerdeki bağlantıları ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. Net kimlik tespitleri yok. Bu ölenler içinde ne kadar Türk ne kadarı dışardan gelenler var tespit edeceğiz. Önemli operasyondur. Başarılı devam etmesi planlanıyordu. Sonuçları itibarıyla denebilir ki önemli bir DAEŞ grubu etkisiz hale getirilmiştir. Ama maalesef 2 kardeşimizin şehit olması bizi acıya boğdu. Allah rahmet eylesin" yanıtını verdi.

ulusalkanal.com.tr