Gaziantep'ten 'çağla aşı' kokuları yükseliyor

Gaziantep'te baharın gelişiyle birlikte "çağla aşı" adı verilen yöresel yemek ağızları tatlandırıyor. UNESCO tarafından tescillenen ve Gaziantep mutfağında önemli bir yere sahip olan çağla aşı, nohut, et, yoğurt ve safranla yapılıyor.

Gastronomi alanında UNESCO tarafından tescillenen "Çağla Aşı", Gaziantep mutfağında önemli bir yere sahip.

Nohut et, yoğurt ve safranla yapılan çağla aşı, baharın gelişiyle birlikte damakları şenlendiriyor.

Aşçı Mehmet Ali Durak, çağla aşının bahar başlangıcında yapıldığını, sadece bir ay tüketilebildiğini söyledi.

Gaziantep'in gastronomi lezzetlerini keşfetmek için kente gelen İtalyan şef Geovani Pollaina da çağla aşını çok beğendi. Bu yöresel lezzete tam not verdi.

"Burasının sadece kebap ve baklavadan ibaret olduğunu zannediyorlar. Yemek çok başarılı, olması gerektiği gibi"

UNESCO'nun gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep'te, mevsimsel olarak sofralara sunulan yemekler için kazanlar kaynatılıyor. Kente özgü "çağla aşı" da, ilkbaharda lezzetiyle büyük ilgi görüyor.

ulusal.com.tr

​Gaziantep