Deniz Adalı yazdı: Fenerbahçe duran toplarla kazandı

Deniz Adalı yazdı: Fenerbahçe duran toplarla kazandı

Beşiktaş-Galatasaray derbisindeki beraberlik sonrası Fenerbahçe'nin galibiyeti kazanç olarak değerlendirilebilir. Çünkü bu sonuç ile Sarı Lacivertliler toplamda 7 puan alarak 7. sıraya yükseldi. Ancak bu Fenerbahçe'nin bu haftaki galibiyeti hakeden bir futbol oynadığı anlamına gelmez.

Seyircinin ilgisi beklenenden az oldu

İlk galibiyetini geçen hafta Kasımpaşaspor karşısında alan sarı lacivertliler bu hafta evinde Lig'in 14. sıradaki takımı Gaziantepsporu ağırladı. Maça Fenerbahçe seyircisinin ilgisi beklenenden az oldu. Tribünlerdeki derin boşluklar ilk bakışta göze çarpıyordu. Stada gelen seyircinin takıma olan desteği ise maç boyunca devam etti. Seyircinin bu kadar destek verdiği maç nasıldı peki? Anlatalım. Seyirciyle karşılıklı bir birbirini alkışlayan Fenerbahçeli futbolcular maça heyecanlı bir başlangıç yaptı. Geçen haftanın kazanan takımı ile maça başlayan Fenerbahçe teknik direktörü Dick Advocaat da niyetinin kaybetmek olmadığını gösterdi. Maçın İlk dakikalarından itibaren Volkan Şen'in bulunduğu kanattan atak deneyen Fenerbahçe kaleye yaklaşsa da ilk tehlikeli gol girişimini 15. dakikada yaptı. İlerde top tutmayı başaramayan Fenerbahçe genellikle Volkan Şen'in bireysel hareketleriyle rakip kaleye ilerlemeyi denedi. Organize bir atak yapamayan sarı lacivertliler, 22. dakikada bulduğu golü de bir duran toptan kazandı. Lens'in kullandığı frikiğe kale önünde yükselen Emenike güzel bir kafa golüyle takımını öne geçirdi. Gol normal. İlginç olan ise gole kadar sahada bir varlık gösteremeyen Gaziantepspor'un golden sonra da bir şey yapmamayı tercih etmesi oldu. Volkan Şen ve Emenike'nin girdiği bir kaç pozisyondan da gol sesi çıkmayınca maçın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe üstünlüğü ile tamamlandı.

Seyirci Moussa Sow'u istedi

Gaziantepspor'un teknik direktörü İsmail Kartal ikinci yarı sahaya sürdüğü takımı hareketlendirmek için ileriye Angan takviyesi yaptı. Bu değişiklik takımda bir hareketlenme yaratsa da maça büyük bir etki yapmadı. İlk yarıda bir çok topu hoyratça harcayan Volkan Şen ikinci yarıda da bu hareketlerine devam edince Fenerbahçe taraftarının tepkisi gecikmedi. Yorgun bir görüntü çizen Volkan Şen bir iki pozisyonu gereksiz çalımlar ile harcayınca seyircinin tepkisi iyice arttı. Sahada sonuç getirmeyen tribünler devreye girdi ve kenarda ısınan Sow'un oyuna girmesini istedi. Fenerbahçe teknik direktörü bu isteğe yanıt verircesine Sow ve Alper Potuk'u kulübeye çağırdı. Bu dakikada basın tribününde de oyundan kimin çıkacağı üzerine tahminler başladı. Maçı birlikte izlediğimiz Ulusal Kanal'ın başarılı programcılarından Umut Tezerer çıkacak oyuncuların Volkan Şen ve Ozan Tufan olacağını söyledi. 72 dakikada yapılan iki değişiklikte Umut ağabeyin dediği gibiydi. Bu sırada Fenerbahçe seyircisi gerçek taraftara yakışan bir hareket sergileyerek iki dakika önce tepki gösterdiği Volkan Şen'i bağrına bastı ve oyundan çıkan iki oyuncuyu da ayakta alkışladı. Sahaya yeni giren Sow ve Alper Potuk oyuna yeni ısınıyordu ki Gaziantepspor futbolda "atamayana atarlar" söylemini uygulamaya koydu. Fenerbahçe'nin defans oyuncusu Kaijer'den sıyrılan Ghilas 80. dakikada Volkan Demirel'in ayaklarının dibinden topu kaleye yuvarladı.

Gaziantep skoru korumalıydı

Gaziantepspor'un normalde yapması gereken golden sonra sadece skoru korumak olmalıydı.En azından beklenen buydu. Çünkü bir takım için sahada varlık gösteremediği bir maçtan 1 puan almak büyük bir kazanç olabilirdi. Ancak beraberlik istemeyen İsmail Kartal, takımı ileriye sürdü. Geniş ataklardan istediğini alamayan Gaziantepspor 6 dakika sonra yine bir duran toptan kalesindeki 2. golü gördü. İlk golün pasını veren Jeramain Lens'in kullandığı köşe vuruşunu Josef de Souza kafayla gole çevirdi. Geriye kalan dakikalarda da başka gol gelmeyince Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe bu kez kendi evinde 3 puanın sahibi oldu.

Maçta keyif yoktu

Geçen hafta Kasımpaşaspor karşısında 5 gollü bir galibiyet alan Fenerbahçe keyif veren bir futbol oynamamıştı. Bu maçtaki galibiyeti de 2 duran top ile alan sarı lacivertliler, ne yazık ki futbolun güzelliklerini yine sahaya yansıtamadı. Önümüzdeki hafta deplasmanda 2 puan altında yer aldığı Osmanlıspor ile karşılacak olan Fenerbahçe'nin nasıl bir futbol ortaya koyacağı merak konusu. Umarız ve dileriz ki iki takım da futbolun tüm güzelliklerini sahaya yansıtıp izleyenlere keyifli bir maç sunar.

Deniz Adalı

ulusalkanal.com.tr