Perinçek'ten Oktay Sinanoğlu Mesajı: Kendisini Türkçeye siper etti!

Perinçek'ten Oktay Sinanoğlu Mesajı: Kendisini Türkçeye siper etti!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türk Bilim dünyasınınçığır açan isimlerinden Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu için Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma törenine yazılı bir mesaj gönderdi. Perinçek mesajında şunları söyledi:

Can dostum Oktay Sinanoğlu,

Dünya ölçeğinde bilim adamıydı ve gönül insanıydı. Adam olmak ile insan olmayı “Bilim-Gönül” formülünde birleştirdi. Fizikte derinleşmek onu insan gönlüne ulaştırmıştı. Gönül insanlığı ise ancak nesnel gerçeklik içinde derinlik kazanabilirdi.

Her gönül insanı gibi alçakgönüllüydü. Ona tramvayda veya sokak aralarında elinde çantasıyla rastlayabilirdiniz. Toplumun içindeydi.

İnsan sevgisi onu vatan sevgisine, millet sevgisine kavuşturmuştu. İnsan, soyut bir varlık değildir. Önce komşudur, arkadaştır, yerdeştir ve aynı dili konuştuğun vatandaştır. İnsanlığa vatandaştan ulaşılabilir. Yıllarca Batı’da eğitim gördü, Batı bilim kurumlarında çalıştı. Küresel efendileri kendi içlerinde tanıdı. O küresel merkezlerden kendi vatanına ve milletine baktığı zaman büyük değerleri keşfetti. Anadolu insanındaki cevheri gördü.

Kimilerinin Batı’ya yaranma için namusunu teslim ettiği koşullarda, Batı’ya kafa tutmanın erdemini yaşadı. Yürekli aydın ile ciğersiz entellektüel arasındaki derin uçurumu onun kişiliğinde gördük.

Güzel Türkçemizin o hayasız akınla cebelleştiği koşullarda kendisini Türkçe’ye siper etti. Türkçe’nin kurtuluşu ile Türkiye’nin kurtuluşu arasındaki bağlantıyı bir matematik denklem gibi ortaya koydu ve bilinçlerimize işledi. Gönüldeşimiz Oktay Sinanoğlu Türkiyemizin milli aydın tarihinin doruklarından biridir.

Fizik biliminin konusu olan madde ve toplum, her ikisi de doğanın parçasıdırlar ve zamanın içinde hareket ederler. Oktay Sinanoğlu maddenin hareketiyle toplumların tarihsel serüveni arasındaki ilişkiyi kendi hayatının merkezine oturttu.

Zaman, zamanın unutturamadığı kavramların da mekanıdır. Oktay Sinanoğlu işte o kavramlar içerisindeki yerini almıştır.

ulusalkanal.com.tr