Danıştay cinayetinin davasında sona geliniyor

FETÖ'nün Ergenekon kumpasına zemin hazırlamak için tezgahladığı Danıştay cinayeti davasında sona geliniyor. Sanıklar için istenen cezaların 31 Ağustos'taki duruşmada karara bağlanması bekleniyor. Avukat Nusret Senem ise, Cuma günü cezaların sadece cinayet suçu kapsamında verileceği için FETÖ'nün olaydaki rolünün ortaya çıkmayacağını söyledi.

12 yıl önce işlenen Danıştay cinayetinin davasında sona geliniyor.

Ankara 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın 31 Ağustos Cuma günü yapılacak duruşmasında son kararların verilmesi bekleniyor.

Davanın 6 Temmuz tarihindeki duruşmasında savcı sanıklar hakkında mütalaasını açıklamıştı. Buna göre Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'i öldüren Alparslan Aslan hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 80 yıl ceza istendi. Sanıklar Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır hakkında ise 52'şer yıl hapis cezası talep edildi.

Cinayet örgüt suçu yönünden İstanbul'daki Ergenekon kumpas davasıyla birleştirildi. Ankara 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi davayı sadece cinayet suçu yönünden karara bağlayacak.

Avukat Nusret Senem, Cuma günü örgüt yönünden değil sadece cinayet suçu yönünden karar verilecek olmasının FETÖ'nün rolünü ortaya çıkarmayacağını söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Senem, 17 Mayıs 2006 yılında yaşanan cinayet ile ilgili yeni bir soruşturma açması gerektiğini belirtti, gerekçesini anlattı.

HABER: GÜRKAN DEMİR

KAMERA: TANSEV KARA

ulusal.com.tr

fetö