''Kaçmam'' dedi duruşma salonundan koşarak kaçmaya çalıştı

"Kaçma ihtimalim yok" dedi, serbest bırakılmasını istedi. Mahkeme karar için duruşmaya ara verince, kaçma teşebbüsünde bulundu. İzmir'deki FETÖ davasında yargılanan Eski İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mustafa Çil, adliyenin kapısından çıkamadan yakalandı.

''Kaçmam'' dedi duruşma salonundan koşarak kaçmaya çalıştı

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcılarından Mustafa Gülcü ile halen İzmir Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan Celal Uzunkaya'ya kumpas kurdukları öne sürülen ve FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan sanıkların yargılanmasına İzmir'de başlandı. Yargılama sırasında fıkra gibi bir olay yaşandı.

Duruşma sırasında Eski İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mustafa Çil söz aldı. Çil, "İzmir'deki askeri casusluktaki kumpas davasında adli kontrol şartıyla serbest kaldım, kaçma ihtimalim yoktur. Tutuklanmamı gerektirecek yeni somut delil ortaya çıkmamıştır. Tutuklanmam yönündeki talebin reddine karar verilmesini istiyorum." dedi.

Ancak Çil, mahkeme heyetinin verdiği arada, duruşma salonundan koşarak kaçtı. Çil, adliyenin kapısından çıkamadan görevli polisler tarafından yakalanarak duruşma salonuna getirildi.

Mahkeme Çil hakkında tutuklama kararı verdi.

ulusalkanal.com.tr