TÜSİAD: Türkiye, demokrasiye bağlılığını ispatlamıştır

TÜSİAD, darbe girişimi sonrası Amerika, İngiltere, Fransa ve Almanya gazetelerinde bir ilan yayımladı. "Türkiye’de Demokratik Anayasal Düzeni Korumak" başlıklı ilanın yayınlanma amacı uluslararası kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve Türkiye algısını güçlendirmek...

TÜSİAD: Türkiye, demokrasiye bağlılığını ispatlamıştır

Fethullahçı Terör Örgütünün darbe girişimi sonrası Türkiye üzerinde artan Batı baskısına karşı TÜSİAD yabancı basına ilan verdi.

"Türkiye’de Demokratik Anayasal Düzeni Korumak" başlıklı ilan Amerika, Almanya, Fransa ve İngiltere’nin gazetelerinde yayımladı.

Washington Post, Financial Times, Le Monde ve Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetelerinde yayınlanan ilanda darbe girişimine karşı Türk halkının, siyasi partilerin ve tüm kurumların demokrasiye sahip çıktığı vurgulandı.

İlanda bir grup darbe yanlısı subayın kendi iradelerini Türk Milletine kabul ettirmeye çalıştığı ancak "Türk halkının, siyasi liderlerin, ülkenin tüm kurumlarının, toplumun tüm kesimlerinin, harekete geçmesi sayesinde, bu girişim başarısız olmuştur" denildi.

İlanın yayınlanmasının amacı ise uluslararası kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve Batı açısından Türkiye algısını güçlendirmek.

İngilizce, Fransızca ve Almanca olmak üzere üç dilde yayınlanan ilanın tüm dünyaya yayılması için TÜSİAD tarafından iletişim çalışması başlatıldı.

ulusalkanal.com.tr

tüsiad uluslararası basın