Şeref Gül'den Çin açıklaması

Son günlerde gündemden düşmeyen Çin'in Sincan Uygur bölgesinde baskı ve zulüm yaptığı iddiaları üzerine, 5 yıl Çin'de yaşamış MHP İstanbul milletvekili merhum Mehmet Gül'ün oğlu Şeref Gül de açıklama yaptı. Açıklamasında "CIA destekli cemaatçi odakların ABD'nin Çin politikalarına paralel bir şekilde ülke ve MHP içinde manipületif algı operasyonları yapmalarına karşı mücadele etmek benim ve duyarlı arkadaşlarımın önemli bir görevidir." dedi.

Şeref Gül'den Çin açıklaması

Son günlerde gündemden düşmeyen Çin'in Sincan Uygur bölgesinde baskı ve zulüm yaptığı iddiaları üzerine, 5 yıl Çin'de yaşamış MHP İstanbul milletvekili merhum Mehmet Gül'ün oğlu Şeref Gül de açıklama yaptı.

İşte açıklamasında "CIA destekli cemaatçi odakların ABD'nin Çin politikalarına paralel bir şekilde ülke ve MHP içinde manipületif algı operasyonları yapmalarına karşı mücadele etmek benim ve duyarlı arkadaşlarımın önemli bir görevidir" diyen Gül'ün açıklaması

"Hakkımda sağda solda yazılanları ve konuşulanları hayretle takip ediyorum.

Suriye tezkeresi konusunda yine partimin aldığı kararla karşı karşıya gelmiş ve MHP'nin bu tezkereye evet demesinin doğru olmadığını belirtmiştim.

Aynı şekilde, şimdi olduğu gibi, birileri tarafından hakkımda karalama kampanyası başlatılmıştı.

Ancak, bugün ki tablodan da anlaşılmıştır ki, partimizin evet dediği ve benim itiraz ettiğim Suriye tezkeresi sayesinde Peşmerge güçleri Türk koridorundan Suriye'ye geçmiş ve PYD'nin eli güçlendirilmiştir.

Aşama aşama Kürtlerin Akdeniz'le Bağlantı koridoru açılmış ve bu sayede 'Kürdistan'ın dünya ile buluşmasına' ramak kalmıştır.

O dönemki itirazlarımız şimdi olduğu gibi kendi camiamızda karşılık bulmamış ancak zaman haklılığımızı ortaya koymuştur. Türkistan'ın bağımsızlığı konusunda hiç bir ülküdaşım ile farklı bir düşünceye sahip değilim.

Ancak CIA destekli cemaatçi odakların ABD'nin Çin politikalarına paralel bir şekilde ülke ve MHP içinde manipületif algı operasyonları yapmalarına karşı mücadele etmek benim ve duyarlı arkadaşlarımın önemli bir görevidir.

Kamuoyunun da bildiği gibi önümüzdeki haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhtemel bir Çin ziyareti gerçekleştirecektir.

ABD ve batı dünyasını fazlası ile rahatsız eden bu ziyaret öncesi ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu Türk devleti tarafından da anlaşılmıştır.

Ülkücü hareketin dikkatini çekmek istediğim husus Çin devletinin işgalci olmadığı ya da dönem dönem baskı yaptığı gerçeğini yok saymak değildir.

Benim asıl endişem Türk devletinin batı sahası dışında da farklı coğrafyalara açılması gerekliliğinin önüne set çekilmesinin enerji ve savunma gibi Türkiye için hayati öneme sahip ihtiyaçların emperyalist batı Dünyası ve ülke içerisindeki algı ajanları vasıtası ile sabote edilmesidir.

Saygılarımla

Şeref Gül"

ulusalkanal.com.tr