Taşerona kadro kararı

Karayolu Genel Müdürlüğü’nde çalışan taşeron işçilerinin kadroya alınma kararı ile ilgili açıklama 30 Nisan’a çekildi. Açıklamanın 1 Mayıs günü Ankara Arena stadında duyurulması bekleniyordu ancak Başbakan’ın programı nedeni ile açıklama erkene çekildi.

Taşerona kadro kararı

Karayolu Genel Müdürlüğü’nde çalışan taşeron işçilerinin kadroya alınma kararı ile ilgili açıklama 1 Mayıs günü Ankara Arena stadında duyurulması bekleniyordu ancak Başbakan’ın programı nedeni ile program 30 Nisan’a alındı.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalışan 8 bin 761 taşeron işçisi bulunuyor. Yargıtay, yaklaşık 4 yıl önce verdiği kararla “taşeron işçilerinin kadroya alınması”na karar vermişti.

Yargıtay’ın 2011 yılı Aralık ayında verdiği “İşin başından itibaren asıl işverenin işçisi” kararına rağmen taşeron işçileri yaklaşık 4 yıldır hükümet tarafından kadroya alınmıyordu.

Ankara'da birçok kez kitlesel mitingler yapan taşeron işçileri, Şubat ayında Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ilgili bürokratlar hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere harekete geçince hükümet masaya oturdu.

Sorunu çözmek için bakanların da içinde bulunduğu bir komisyon kuruldu. Görüşmeler sonucunda mahkeme kararlarının uygulanmasına karar verildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalışan taşeron işçilerinin kadro dışında geriye dönük 5 yıllık alacak hakkı da bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr