AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Biz o kırmızı çizgiyi Macron'a aynen iade ederiz

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası açıklamalar yaptı. Gündeminde Yunanistan'ın Doğu Akdeniz provokasyonları vardı, Fransa'nın bölgesel planlarına ve Macron'un açıklamalarına yanıt verdi. "Macron, "Kendi sahamızda, Mavi Vatan'ımızda kırmızı çizgi ilan ediyorsa, biz o kırmızı çizgiyi Macron'a aynen iade ederiz" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Biz o kırmızı çizgiyi Macron'a aynen iade ederiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda ele alınan gündem başlıklarını Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, aktardı.

Sözlerine evlat nöbetinde 1'inci yılına giren Diyarbakır ailelerini selamlayarak başladı. Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de korsan bir devlet olduğunu belirtti Çelik.

Çelik, "Yunanistan bugün için Doğu Akdeniz'de bir korsan devlettir, boyunu aşan işlere kalkışıyor. Çalışmaları kıta sahanlığımız içerisinde deniz yetki alanlarımızda yürütüyoruz, Yunanistan'ı ilgilendiren hiçbir konu yok." dedi.

Çelik, Yunanistan ile diyalog kapılarının açık olduğunu tekrarladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamalarına da yanıt verdi.

Çelik, "Macron, kendi sahamızda, Mavi Vatan'ımızda kırmızı çizgi ilan ediyorsa, biz o kırmızı çizgiyi Macron'a aynen iade ederiz" diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu'nun darbedilmesiyle ilgili de konuştu.

Çelik, "Birisi saygısız üslupla İçişleri Bakanına saldıracak ama İçişleri Bakanımız kişilik haklarını koruduğu için 'saldırıyı kışkırtıyor' olacak, böyle saçma sapan bir denklem kurulabilir mi?" diye sordu.

ulusal.com.tr