Hayvan sevgisi engel tanımıyor

Son yıllarda hayvanlara yönelik şiddet ve işkence haberleri sık sık gündeme geliyor. Ancak insanın içini ısıtan sevgi ve şefkat dolu hayvan dostları hiç de az değil. Görüntüler Diyarbakır, Kırklareli ve Bursa'dan.

Hayvan sevgisi engel tanımıyor

Yurdun dört bir yanındaki hayvanseverler topluma örnek oluyor. Diyarbakır'da esnaflık yapan Ahmet Barut'un kedi fobisi vardı. Ancak Barut bu korkusunu aşmayı başardı.

Barut şimdi mahalledeki 40 kediyi besliyor. Yemek dağıtırken de dişi, gebe ve yavrulara öncelik tanıyor. Üstelik mahalledeki çocuklara da örnek olmuş. Çocukların korku kaynaklı agresif tutumları, yerini sevgiye bırakmış...

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde ise belediye ekipleri zifte bulanmış bir köpek yavrusunu kurtardı. Yavru geçici hayvan bakımevine teslim edildi.

"Şanslı" adı verilen köpek, tedavisinin ardından sağlığına kavuştu. Bakımevi görevlisi Ayşe Özdemir, Şanslı'nın iyileşmesinden dolayı çok mutlu.

Bursa'da da Hayvan Hakları Federasyonu'nun kurduğu Emekli Hayvanlar Çiftliği, can dostların son sığınağı oluyor.

Çiftlikte sahipleri tarafından eziyet görüp sokağa atılan, yaralı bulunan yardıma muhtaç at, eşek, koyun ve tavuklar sevgi ve şefkat görüyor. HAYTAP Bursa Temsilcisi Emre Demir, Nilüfer ilçesi Başköy Mahallesi'ndeki çiftliğin amacını anlattı.

Mayıs ayında Ankara'nın Haymana ilçesinde yavrusu köpeklere parçalatılan "Zeynep" adlı eşek de çiftlikte yeniden huzura kavuştu. Üstelik Zeynep'in bir de sıpası oldu. Çaresiz hayvanlara sığınak olan çiftliğin tüm belediyelere örnek olması amaçlanıyor.

ulusal.com.tr

bursa diyarbakır kırklareli