TSK teröristlere yurt içinde de göz açtırmıyor

Zeytin Dalı Harekâtını başarıyla sürdüren TSK, teröristlere yurt içinde de göz açtırmıyor. Diyarbakır, Tunceli, Şırnak ve Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda son 1 hafta içinde 27 terörist etkisiz hale getirildi

TSK teröristlere yurt içinde de göz açtırmıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurt içi ve yurt dışında PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD başta olmak üzere terör örgütleri ile mücadelesi kararlılıkla sürüyor.

10-16 Mart tarihleri arasında; Diyarbakır, Tunceli, Şırnak ve Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda 27 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda; 36 piyade tüfeği, 1 doçka uçaksavar makinalı tüfek, 5 makinalı tüfek, 2 zagros keskin nişancı tüfeği, 2 RPG-7 roketatar, 1 bomba atar, 1 law olmak üzere toplam 54 adet silah ele geçirildi.

Güvenlik güçleri ayrıca 2 güdümlü tanksavar füze mühimmatı, 2 anti personel mayını, çeşitli çaplarda 6 havan mühimmatı, bin 600 adet doçka uçaksavar makinalı tüfek mühimmatı, 37 el bombası, 73 roketatar mühimmatı, 57 roketatar sevk fişeği, 45.240 adet muhtelif hafif silah mühimmatı buldu.

Operasyonlarda bin 275 kg amonyum nitrat, 5 kg tahrip kalıbı, 221 kg C-4 patlayıcı madde ile EYP yapımında kullanılacağı değerlendirilen 8 adet LPG tüp de ele geçirildi.

Teröristlerin tuzakladığı 27 EYP imha edilirken, 51 silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo da kullanılamaz hale getirildi. Operasyonlarda 4 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı.

Mehmetçik hudut güvenliğini de ihlal etmiyor. Sınırlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 6 bin 569 kişi yakalandı. 25.9 kg uyuşturucu, 507 lt kaçak akaryakıt, 27 bin paketten fazla kaçak sigara ile 22 kaçak silah da ele geçirildi.

ulusal.com.tr

tsk terörist