Etkin eleman emekli oluyor

Ergenekon ve Balyoz operasyonlarının merkezinde yer alan, Hrant Dink cinayetindeki rolü ile gündemden düşmeyen Polis şefi Ali Fuat Yılmazer emekliye ayrılıyor. Yılmazer'in emeklilik için dilekçe verdiği öğrenildi. Emniyet Genel Müdürlüğü de, Yılmazer'in dilekçesini işleme koydu.

Etkin eleman emekli oluyor

Ergenekon ve Balyoz operasyonlarının mimarlarından eski İstanbul Emniyeti İstihbarat Şubesi Müdürü Ali Fuat Yılmazer emekliliğini istedi. Yılmazer'in dün emeklilik dilekçesini verdiği öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Yılmazer'in dilekçesini vakit kaybetmeden işleme koydu.

Yılmazer, Hrant Dink cinayeti ile Ergenekon ve Balyoz operasyonlarında kilit roldeydi. Yılmazer, Hrant Dink cinayeti sırasında Emniyet İstihbarat Dairesinde C Şube Müdürüydü. Ali Fuat Yılmazer, daha sonra İstanbul'da İstihbarat'tan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı oldu.

Bu sırada Ergenekon ve Balyoz operasyonlarının beyni konumunda çalıştı. Tüm teknik takip ve dinlemeler Yılmazer'in başında bulunduğu İstihbarat Şube Müdürlüğü bünyesinde yapıldı.

Yılmazer, Oda TV operasyonunda Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tutuklanmasının ardından görevinden alındı. Bir süre teftiş kurulunda görev yapan Yılmazer, son olarak Tunceli'ye tayin edildi.

ulusalkanal.com.tr