Yurtdışından gelenlerin tahliyesi sürüyor

Yurtdışından gelen Türklerin karantinaya alındığı öğrenci yurtlarında tahliyeler sürüyor. Sakarya, Bolu ve Kırklareli'deki yurtlarda 14 günlük karantina süresi dolanlar tahliye ediliyor. Irak'tan getirilen 17 Türk işçi ise Kütahya'da yurda yerleştirildi.

Yurtdışından gelenlerin tahliyesi sürüyor

Yurtdışından getirilerek öğrenci yurtlarında karantinaya alınan vatandaşlar tahliye ediliyor. 228 kişinin Sakarya'daki Arif Nihat Asya Yurdu ve Hendek Abdurrahman Gürses Öğrenci Yurdu'ndaki 14 günlük karantina süresi doldu.

Sağlık durumlarında sorun olmadığı belirlenen, iş adamı, öğrenci ve tır şoförleri, sağlık, pasaport ve kimlik kontrolünün ardından otobüslerle evlerine gönderiliyor. Uzak mesafeye gidecek yolculara kumanya dağıtılıyor.

Kırklareli'nde karantina süresi dolan vatandaşların eve dönüşü de sürüyor. Gürcistan, Portekiz, Lüksemburg, Cezayir, Özbekistan, Kazakistan, Kanada ve Tunus'tan Türkiye'ye giriş yapan 528 kişi, Kırklareli'ndeki öğrenci yurtlarına yerleştirilerek karantinaya alınmıştı. 4 Nisan'dan itibaren tahliye edilen 257 kişinin ardından, son olarak karantina süresi dolan 271 kişi de tahliye edildi.

Bolu'da gözetim süresi dolan 140 kişi de evlerine gönderiliyor.

Bolu'da gözlem altında tutulan diğer vatandaşlar ise 14 günlük gözetim sürelerinin dolmasının ardından sağlık kontrolleri yapılarak memleketlerine gönderilecek.

Irak'tan yurda getirilen biri kadın 17 Türk vatandaşı ise Kütahya'daki öğrenci yurduna yerleştirildi. İşçiler, sağlık kontrolünün ardından, polis ve AFAD ekipleri eşliğinde bir otobüs ve bir mİnibüse bindirildi.

Yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Kütahya'ya götürülen vatandaşlar, Emine Gülbahar Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi.

ulusal.com.tr

koronavirüs karantina