IŞİD İstanbul'da çocuklara savaş eğitimi veriyor

İstanbul'da 51 şüphelinin gözaltına alındığı IŞİD operasyonunda yeni bilgiler orataya çıktı. Operasyonda baskın yapılan bazı adreslerde savaş eğitimi verildiği ve bu adreslerin aktarma merkezleri olarak kullanıldığı tespit edildi.

IŞİD İstanbul'da çocuklara savaş eğitimi veriyor

İstanbul'da önceki gece IŞİD terör örgütüne yönelik yapılan operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı.

Terörle mücadele ekipleri tarafından önceki gece eş zamanlı çok sayıda adrese baskın yapılmış ve çoğu yabancı uyruklu 51 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerin, Suriye ve Irak’taki çatışma bölgelerine gideceklerini belirledi.

HaberTürk gazetesinde yer alan habere göre, baskın yapılan adreslerin IŞİD'in İstanbul'daki aktarım merkezleri olduğu belirlendi.

Pendik Kavakpınar Mahallesi’nde bir bina da baskın yapılan adresler arasındaydı. Mescide çevrilen binada çocuklara savaş eğitimi verildiği, burada yetişen öğrencilerin savaş için Suriye ve Irak’a gönderildiği iddia edildi.

Başakşehir'de de, baskın yapılan bir adreste, 5 IŞİD militanın silahlarıyla birlikte yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda IŞİD sorumluları ve kamplara gönderilecek kişiler ile yapılan görüşmelerin de içinde yer aldığı öne sürülen dijital verilere el konuldu.

Öte yandan aralarında çocuklarında bulunduğu gözaltına alınanan şüphelilerin Türkiye'ye yasal yollardan girdiği belirlendi.

ulusalkanal.com.tr