Kimlik tespitleri tamamlanan 34 cenaze ailelerine teslim edildi

Ankara'daki bombalı terör saldırıda hayatını kaybeden 34 yurttaşın cenazeleri ailelerine teslim edildi. Bazı yurttaşlar bugün düzenlenen törenlerin ardından son yolculuklarına uğurlandı. Kimlikleri DNA testi ile yapılacak 3 kişinin otopsi işlemleri sürüyor. Sağlık Bakanlığı da 15'i yoğun bakımda toplam 48 yaralının tedavi altında olduğunu açıkladı.

Kimlik tespitleri tamamlanan 34 cenaze ailelerine teslim edildi

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden 34 yurtaşın cenazeleri ailelerine teslim edildi. Adli Tıp Kurumu'nda 3 kişinin otopsi ve DNA testi işlemleri devam ediyor. Ailelerin Adli Tıp Kurumu'ndaki bekleyişleri de gün boyu sürdü.

Bombalı saldırıda yaralanların durumuyla ilgili açıklama da Sağlık Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık toplam 48 yaralının tedavilerini sürdüğünü açıkladı. Yaralılardan 15'inin yoğun bakımda, 31'inin serviste 2'sinin de acil serviste gözetim altında olduğu belirtildi.

Hayatını kaybedenler için Ankara'da düzenlenen ilk törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı personeli Sibel Çetinkaya, üniversite öğrencisi Feyza Acısu ve güvenlik görevlisi Murat Gül'ün Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda öğle namazının ardından toprağa verildi.

Karşıyaka Mezarlığı ikindi namazında da terör mağdurlarını ağırladı. Öğleden sonraki törende saldırıda yok olan bir aile ebediyete uğurlandı. Çermik ailesinden anne, baba ve kızları ile birlikte patlamada hayatını kaybeden bir öğretmenin cenazesine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

ODTÜ öğrencisi Berkay Baş da Polatlı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Gencin cenaze törenine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım katıldı.

Bombalı patlamada şehit düşen polis memuru Nevzat Alagöz de Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle memleketi Iğdır'a gönderildi. Törende Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve Emniyet Genel Müdür Yardımcıları da hazır bulundu.

CHP'li eski Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurtsever de patlamada hayatını kaybetti. Yurtseven yarın öğleden sonra yapılacak törenin ardından toğrağa verilecek.

Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut Bulut da terör mağduru oldu. Milli futbolcunun babası Kemal Bulut saldırıda hayatını kaybetti.

ulusalkanal.com.tr