Diyarbakır’dan acı haber: 1 şehit

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lılar yola tuzaklanan bombayı etkisiz hale getirmek için operasyon yürüten polise Kanas suikast silahıyla ateş açtı. Saldırıda ağır yaralanan polis Haydar Çetin kaldırıldığı hastanede şehit oldu. İlçede 8 gününe 31 PKK'lı öldürüldü

Diyarbakır’dan acı haber: 1 şehit

PKK bir kez daha keskin nişancı tüfeği Kanas ile güvenlik güçlerine saldırdı, olayda polis Haydar Çetin şehit oldu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polis ekipleri çatışmalarda yanarak ağır hasar gören Kurşunlu Camii yakınlarında yola döşenen bombaları imha etmek için operayon düzenledi.

Teröristler, operasyon sırasında polis Haydar Çetin'e Kanas ile ateş açtı. Başından ağır yaralanan polis kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Bu sırada PKK'lılar bölgede bulunan patlayıcıyı da uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlama sırasında 1 polis memuru daha yaralandı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

İlçede tüm gün harekatli saatler yaşandı. 6 mahalle, bir cadde ve Dağkapı Meydanı'nda uygulanan sokağa çıkma yasağı ise 8'inci gününe girdi.

8 günde 2 polisin şehit olduğu, 12 polisin yaralandığı ilçede, 31 terörist öldürüldü.

PKK doğu illerinde bir süredir Kanas suikast silahıile güvenlik güçlerinin karşısına çıkıyor. 1 ayda 4 özel harekat polisi keskin nişancı tüfeğiyle şehit oldu.

ulusalkanal.com.tr

diyarbakır 1 şehit acı haber