Davutoğlu'ndan Karargah ziyareti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Güvenlik Kurulu üyesi bakanlarla birlikte Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i karargahta ziyaret etti. Kritik görüşme sonrası açıkma yapan Davutoğlu “Türk ordusunun en önemli niteliği milli ordu olmasıdır” dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri'yle teröre karşı kamu düzeni konusunda aynı kaanati paylaştıklarını bildiridi.

Karargah'ta Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri için “milli ordu” vurgusunu yaptı. Açılım konusunda “TSK ile benzer görüşteyiz” mesajını iletti.

Genelkurmay Karargahı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Milli Güvenlik Kurulu üyesi Bakanlara brifing verildi. Davutoğlu, brifingin ardından Genelkurmay Başkanı Özel'le kameraların karşına geçti ve önemli mesajlar verdi.

Bölgede yaşanan güvenlik zaafına dikkat çeken Başbakan Davutoğlu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin “milli ordu” niteliğini vurguladı.

Türkiye'ye karşı asimetrik tehditten bahseden Davutoğlu, bölgesel risk ve tehditlerin yer değiştirdiğini vurguladı.

Başbakan Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikararı ile silahlı kuvvetlerin güçlenmesi arasındaki ilişkiye dikkat çekti. TSK'nın modernizasyonu için orduya destek sunacaklarını belirtti.

Davutoğlu, Genelkurmay'ın açılıma ilişkin itirazlarıyla ilgili soruya da yanıt verdi. “Kamu düzenini sağlama konusunda herhangibir farklı kanaat yok” dedi.

Davutoğlu, Jandarma'nın İçişlerine bağlanması konusunda çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr