Babası da tepki gösterdi

Haziran şehidi Berkin Elvan ile ilgili sözleri skandal yaratan şarkıcı Yavuz Bingöl'ün babası ilk kez konuştu. Eğitimci olan baba Yılmaz Bingöl, "Berkin Elvan, İsmail Korkmaz ve diğerleri... Hepsi evladım. Yavuz'un adına onlardan yüz defa özür diliyorum" dedi...

Babası da tepki gösterdi

Yavuz Bingöl'ün tepki toplayan ifadelerine babası Yılmaz Bingöl'den de çok sert eleştiri geldi. Baba Yılmaz Bingöl, oğlunun gözünün siyasi makamlarda olduğunu söyledi. Bingöl'ün annesinin alzheimer olduğunu hatırlatan baba, "Keşke ben de Alzheimer olsaydım da bunları görmeseydim” dedi.

"Annesi Alzheimer olduğu için yaşananları unutacak. Ama ben günlerdir uyuyamıyorum. Oğlumun, iktidara karşı dik durmasını isterdim… Nasıl değişti bilmiyorum. Keşke ben de Alzheimer olsaydım da bunları görmeseydim..."

Sözcü gazetesine konuşan Baba Yılmaz Bingöl, oğlunun 30 yıllık emeğini 3 günde heba ettiğini söyledi.

"Yavuz’un toplumda büyük antipati uyandıran, gerçek Atatürkçüleri, devrimcileri ve biz Alevi kitlesini üzen bu davranışlarını tasvip etmiyoruz. Yavruma yazık, psikolojisi bozuk. Yavuz toplumun sanatçısıydı. Artık kasetleri kırılıyor. 30 yıllık emeğini 3 günde heba etti. Ben bu iktidarın anti demokratik uygulamaları karşısında Yavuz’un dik durmasını isterdim"

Yavuz Bingöl'ün siyasete girmek için cumhuriyetçi çizgisini değiştirdiğini söyleyen baba Yılmaz Bingöl, Berkin Elvan ve ailesinden özür diledi.

"Berkin Elvan, İsmail Korkmaz ve diğerleri… Hepsi evladım. Berkin ve annesine yapılan muameleye karşı dururum. Yavuz’un adına onlardan yüz defa özür diliyorum"