Gül'den Yunanistan'a tepki

FETÖ'cülere iltica hakkı tanıyan Yunanistan'a Ankara tepkili. Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'ndan sonra Adalet Bakanlığı da o kararla ilgili açıklama yaptı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Evrensel hukuka ve demokratik değerlere inananlar, Yunanistan yargısının teröristleri bağrına basan kararlarını kabul etmez." dedi.

Gül'den Yunanistan'a tepki

15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra Yunanistan'a kaçan FETÖ'cülere iltica hakkı tanınıyor. Yunan Danıştay'ının bu yönde verdiği karar da Ankara-Atina ilişkilerinde bardağı taşıran son damla oldu.

Devletin zirvesi karara peş peşe tepki gösterirken son açıklama da Adalet BakanıAbdulhamit Gül'den geldi. Gül, "Evrensel hukuka ve demokratik değerlere inananlar, Yunanistan yargısının teröristleri bağrına basan kararlarını kabul etmez." dedi.

Twitter üzerinden açıklama yapan Gül, Yunanistan'ın ülkeyi teröristlere güvenli liman haline getirdiğini belirtti. Yunan siyasetçileri sorumlu tuttu.

"TARİH MAHKUM EDECEKTİR"

Türkiye'nin mevcudiyetine kasteden teröristleri besleyen kim olursa bunu kati surette bilmeli ve tercihlerini bu yönde yapmalıdır. Bu onurlu ve kararlı mücadelenin sonunda; böylesi hukuk cinayetlerini taammüden ve organize bir biçimde işleyen birlikleri, ülkeleri, yöneticileri, yargı insanlarını tarih mahkum edecektir.

adalet bakanı abdulhamit gül