Jandarmadan kumpasçı savcıya: Kaçma şüpheniz var, kelepçe takıyoruz

Emekli Astsubay Oktay Yıldırım, Ergenekon kumpasının 8 FETÖ'cü hakim ve savcısının yargılandığı davada mahkemeye önemli bir dilekçe sundu. Yıldırım, dilekçesinde tutuksuz ve tutuklu yargılanan sanıkların bilgi, belge alışverişinin yasaklanmasını istedi. Tutuksuz sanık Ercan Fırat'ın dış bağlantısı olduğu için duruşmada tutuklu sanıkları yönlendirdiğini belirten Yıldırım, bu durumun yargılamaya gölge düşüreceğini ifade etti.

Ergenekon kumpas davasında rol alan 8 FETÖ'cü hakim ve savcının yargılandığı davada önemli bir gelişme yaşandı.

Davaya müşteki sıfatıyla katılan Emekli Astsubay Oktay Yıldırım, tutuklu ve tutuksuz sanıkların bilgi, belge alışverişinin yasaklanmasını istedi. Mahkeme heyetine bir dilekçe sunan Yıldırım, Ercan Fırat'ın tutuksuz yargılandığına dikkat çekti.

Dilekçede cezaevinde olmadığı için dışarıyla bağlantısı olan Ercan Fırat’ın diğer tutuklu sanıklarla mahkeme salonunda rahatça görüşerek onları yönlendirdiği belirtildi. Bu durumun da yargılamaya gölge düşürme riski taşıdığını ifade edildi.

Bu arada davada sanıkların kaçma şüphesine karşı sıkı güvenlik uygulanıyor.

Yargıtay 8'inci Ceza Dairesi'nce yapılan yargılamanın 14 Mart tarihli duruşmasında kelepçe polemiği yaşandı.

Duruşmaya 15 dakika ara verildiğinde sanıklar kelepçelenerek salondan çıkartılmak istendi. Bu duruma Ergenekon davasının eski savcılarından Mehmet Ali Pekgüzel "Kelepçe kaçma şüphesi olana takılır" sözleriyle tepki gösterdi.

Jandarma görevlisi de sanık Pekgüzel'e "Kaçma ihtimaliniz var" yanıtını verdi. Ardından da tutuklu sanıkların kollarına kelepçe takılarak salondan çıkartıldı.

Tartışmalarla devam eden duruşmada sanık eski hakim Hüsnü Çalmuk savunmasını tamamladı. Ergenekon duruşmalarında kullanılan bilgisayardaki bilgileri silmek suçlaması Hüsnü Çalmuk hakkındaki iddialar arasında yer alıyor.

Çalmuk bilgisayarlardaki bilgileri özel bir programla sildiklerini kabul etti.

ulusal.com.tr

ergenekon oktay yıldırım