Olağanüstü Kurultay'a gençlik damgasını vurdu

Olağanüstü Kurultay'a gençlik damgasını vurdu

İşçi Partisi Olağanüstü Kurultayı bugün (15 Şubat) Ankara Spor Salonu’nda toplandı. Kurultaya binlerce yurttaş katıldı. Gençliğin kurultaydaki coşkusu salona damgasını vurdu. Öncü Gençlik, Türkiye’nin dört bir yanından 2000 gençle İşçi Partisi Olağanüstü Kurultayı’ndaydı. Kurultay’da İşçi Partisi isminin Vatan Partisi olarak değişmesine gençlik de tam destek verdiğini açıkladı. Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş konuşmasında gençliğin bir adım öne çıkmaya hazır olduğunu ifade etti. Aykut Diş, Öncü Gençlik’in, Türkiye’yi “Vatan”’da birleştirme görevini bugünün en önemli görevi olarak gördüğünü ve varıyla yoğuyla bu görev için çalışacağını dile getirdi.

İşte; Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş’in konuşmasının tam metni;

“Bizi devrimci kılan, her dönem sistemin dışında tutan, büyük siyasi başarılarla buluşturup ufkumuzu açan keskin laflar değildi. Bizi bu saydığımız özelliklerle buluşturan şey, biricik ölçüt olarak hayatı kabul etmekti.

Buradaki “biz” sözcüğünü doğru tanımlamak durumundayız. Partimizin çevresinde İşçi Partisi’nden çok büyük bir İşçi Partisi daha var. Çözümün gücü olan milliyetçi, halkçı ve sosyalist birikimi, bütün bir kapsayıcılıkla kucaklamak, kaynaştırmak ve örgütlü bir kuvvet haline getirmek göreviyle karşı karşıyayız. Bu görevi Yatağan ve Soma emekçilerinin, Mardin ve Aydın köylülerinin, kadınların ve gençlerin özlemlerinden alıyoruz.

Şimdi “bizi biz” yapma zamanıdır. İşte bu özlemler “bizi biz” yapacaktır, Cumhuriyet’i kimsesizlerin kimsesi kılacaktır.

Partimizin adının “Vatan Partisi” olarak değiştirilmesi önerisi halkın en ileri kesimlerinin talebi olarak karşımızdadır ve kesinlikle bir tesadüf değildir.

Çünkü vatan, millet, bağımsızlık, özgürlük gibi kavramlardır insanların ortak duygularını, ortak vicdanlarını harekete geçiren, milyonları ayağa kaldıran ve ölümü sıradanlaştıran.

Çünkü vatan, üzerinde emek verilen, özgür bir hayat kurulan topraktır.

Vatan emekçinin alın teri, köylünün toprağıdır.

Emperyalizm çağında vatanlarını savunanlar ve halkı kaynaştıranlar iktidar oldular, devrim yaptılar. Biz de yapacağız!

Arkada bıraktığımız süre zarfında, birlik fikrinin yarattığı heyecanı ve birlikten doğan kuvveti bizzat yaşayarak gördük. Büyük kitleleri meydanlarda birleştirdik, büyük tehlikeleri savuşturduk, sinsi tertipleri bozduk.

Programımızı en özlü biçimde ifade edecek olan isimle, çözümümüz etrafında el bekleyen vatanseverleri ve devrimcileri bir yumruk gibi kenetleyerek öncü partimizde birleştirelim. O yumruğu “-Mış” gibi yapanların; “Atatürkçüymüş”, “Vatansevermiş”, “Devrimciymiş” gibi davrananların tepesine indirelim. Milletimizi aldatan, Amerika ve gericilik sempatizanı CHP ve MHP’nin öğrenilmiş çaresizlik barikatlarını yıkalım; partimizi seçim meydan muharebesi öncesinde kapsamlı bir atılım sürecine sokalım.

Söz konusu vatansa gerisi teferruattır!”

ulusalkanal.com.tr

vatan partisi işçi partisi olağanüstü kurultay aykut diş öncü gençlik genel başkanı