Gözler Jandarma’da

Yüksek Askeri Şura ile kuvvet komutanlıkları değişti, şimdi gözler Jandarma Genel Komutanlığı’na çevrildi. Orgeneral Yaşar Güler’in Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanmasıyla boşta kalan Jandarma Genel Komutanlığı için iki ihtimal üzerinde duruluyor. Koltuğa ya Kara Kuvvetleri’nde bir orgeneralin ya da Jandarma bünyesinden bir kongeneralin atanması bekleniyor. Jandarma’da en kıdemli korgeneral Ata Kalkan en dikkat çeken isim.

Gözler Jandarma’da

Kuvvet Komutanları değişti, gözler Jandarma Genel Komutanlığına çevrildi.

Orgeneral Yaşar Güler’in Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanmasıyla boşta kalan Jandarma Genel Komutanlığı için iki ihtimal üzerinde durulduğu öğrenildi.

Komutanlık koltuğuna ya Kara Kuvvetleri’nden bir orgeneralin ya da Jandarma bünyesinden bir korgeneralin atanması bekleniyor.

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde en kıdemli korgeneral olarak eğitim Komutanı Korgeneral Ata Kalkan dikkati çekiyor.

Jandarma Genel Komutan Yardımcılığı yapan Korgeneraller Arif Çetin, Ali Lapanta ve Ali Çardakçı’nın da Genel Komutan olabileceği konuşuluyor.

Bu isimlerden birinin Jandarma Genel Komutanı olarak atanması, Milli Güvenlik Kurulu’na korgeneral rütbesiyle bir komutanın girmesi anlamına da gelecek.

Komutanlığa ismi geçen bir diğer isim de Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar.

Kararnameye göre, “Jandarma Genel Komutanı, generaller arasından atanır” ifadesi yer alıyor.

Öte yandan Yüksek Askeri Şura kararlarında 15 Temmuz ve sonrasında yaşanan gelişmelerin temel kriter olarak belirlendiği belirtildi. Buna göre, görev sürelerini dolduran kuvvet komutanları ile bazı komutanların emekli edilmesinde, FETÖ ile mücadele performanslarının etkili olduğu ileri sürüldü.

ulusal.com.tr

15 temmuz Jandarma Genel Komutanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı YAŞ yüksek askeri şura Orgeneral Yaşar Güler