TSK İdlib'de ateşkes gözlem noktalarını istihkam ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de ateşkesi takip amacıyla İdlib-Afrin hattında konuşlandığı gözlem noktalarında istihkâm çalışmaları sürüyor. Gözlem noktalarının yaklaşık 3 kilometre uzağında ise Afrin'deki terör örgütü PKK/PYD'nin nöbet noktaları bulunuyor.

TSK İdlib'de ateşkes gözlem noktalarını istihkam ediyor

Suriye'deki savaşın sona ermesi için Rusya ve İran ile birlikte koordineli olarak İdlib'e giren TSK, ateşkes gözlem noktalarını istihkâm çalışmalarını sürdürüyor.

Gerginliği azaltma ve çatışmasızlık bölgesinde, iş makineleri, mehmetçiğin bulunduğu noktaları savunmaya uygun hale getirmek için gece gündüz çalışıyor.

Türk askerinin konuşlandığı gözlem noktalarının yaklaşık 3 kilometre uzağında ise ABD'nin desteği ile Suriye'yi parçalayıp terör koridoru kurmayı amaçlayan terör örgütü PKK/PYD'nin, Afrin'deki nöbet noktaları bulunuyor.

Mehmetçik, Suriye'deki ateşkesin garantörleri Rusya ve İran ile Astana'da vardığı anlaşmalar çerçevesinde, perşembe gecesi bölgeye intikal etmişti.

Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü içinde yer alan askeri unsurlar ilk etapta, Afrin'in yakınlarında bazı noktalarda konuşlanmıştı.

Türkiye, İran ve Rusya, Suriye ordusu ile muhalifler arasındaki ateşkesin artırılması, çatışmaların sona erdirilmesi, bölgeye insani yardımların ulaştırılması, savaştan kaçan Suriyelilerin evlerine dönmesi ve krizin barışçıl yollardan çözümü için uygun koşulların oluşturulmasına destek sağlamayı hedefliyor.

ulusal.com.tr

türkiye Türk Silahlı Kuvvetleri tsk suriye idlib