AKP'den 'darbecilere idam' açıklaması

AKP'nin, idam cezası için darbe, terör ve çocuklara cinsel istismar suçunu kapsayan bir taslak çalışması başlattığı belirtildi. Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Mustafa Şentop da, ölüm cezasını yasaklayan Anayasa'nın 38’inci maddesini değiştirebileceklerini açıkladı.

AKP'den 'darbecilere idam' açıklaması

AKP'nin, idam cezasının geri getirmek için kolları sıvadığı belirtildi.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, iktidar partisi özel bir yasa ile idam cezası verilecek sınırlı sayıda suç için bir düzenleme yapacak.

Düzenlemeye göre idam cezası, darbe, terör ve çocuklara cinsel istismar suçunu işleyenlere uygulanacak.

Ceza Kanununa göre, bir hüküm geçmişe dönük uygulanamaz. Bu kapsamda Anayasa değişikliğinin hayata geçirilmesi durumunda geçmişe işlemeyeceğinden, 15 Temmuz darbe girişimini yapanlar idam cezası alamayacak. Ancak AKP, düzenleme ile bundan sonraki olası darbe girişimlerinin önüne geçmek istiyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Mustafa Şentop da, ölüm cezasını yasaklayan Anayasa'nın 38’inci maddesini değiştirebileceklerini söyledi.

Şentop, uluslararası anlaşmaların Türkiye’nin idam cezasını yeniden getirmesine engel olamayacağını savundu.

Milliyet’e konuşan Şentop, Avrupa'dan gelen eleştirilere de yanıt verdi. Rusya ve Azerbaycan'da idam cezası olduğunu hatırlatan Şentop, “Onlar da Avrupa Konseyi üyesi ama idam cezası var” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de en son 1984 yılında idam cezası uygulanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

AKP