77 il başkanı: Olağanüstü Kurultay isteğini anlamlı bulmuyoruz

CHP’de parti içi muhalefetten gelen olağanüstü kurultay çağrılarına görevdeki 77 il başkanından yanıt geldi. İl başkanları açıkladıkları ortak bildiride olağan kurultayı desteklediklerini belirtti. Başkanlar genel başkanlık seçimine ilişkin ise mesaj vermekten kaçındı.

77 il başkanı: Olağanüstü Kurultay isteğini anlamlı bulmuyoruz

Görevde bulunan 77 CHP İl başkanı olağanüstü kurultay çağrılarına "Olağanüstü kurultay isteğini anlamlı bulmuyoruz" şeklinde cevap verdi.

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin’in daveti üzerine 77 il başkanı Ankara’da bir araya geldi. Davete, Edirne, Kırklareli, Yalova ve Bilecik İl başkanları ise katılmadı.

Başkanlar, basına kapalı olarak yaklaşık iki saat değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda parti içi muhalefetten yükselen olağanüstü kurultay çağrıları masaya yatırıldı. Başkanların ortak bildirisi de toplantının ardından kamuoyuna açıklandı.

77 il başkanı, olağan kurultaydan yana olduklarını açıkladı.

Ortak bildiriyi okuyan Ankara İl Başkanı Keskin, CHP’de “kapalı kapılar arkasında delege seçimi yapılıyor” iddialarına da tepki gösterdi.

İl Başkanları, Genel Başkanlık yarışı için ise herhangi bir isme destek açıklamasında bulunmadı.

Bu arada Kılıçdaroğlu'na 16 milletvekilinden destek açıklaması geldi. CHP'nin Adana, Antalya, Hatay, Burdur, Mersin ve Isparta milletvekilleri, partinin olağanüstü kongreye götürülmesi isteğine karşı çıkarak CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yanında olduklarını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr