Öcalan emretti, Sırrı Süreyya Önder kararından vazgeçti

Daha önce; seçimde yeniden milletvekili adayı olmayacağını açıklayan HDP'li Sırrı Süreyya Önder, kararından vazgeçti. Önder'i vazgeçiren ise terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın talimatı oldu. Önder'in Ankara'dan aday gösterilmesi bekleniyor. Nedeni ise Ankara'daki kürt seçmenler ve CHP tabanından oy alabilmek.

Öcalan emretti, Sırrı Süreyya Önder kararından vazgeçti

Hükümetle İmralı arasında yürütülen açılım sürecinin önemli aktörlerinden biri olan HDP'li Sırrı Süreyya Önder, 7 Haziran'daki seçimlerde milletvekilli adayı olmayacağını açıklamıştı..

Önder TBMM'de Yalçın Akdoğan ile yaptığı bir görüşme sonrası bazı milletvekilleriyle sohbet ederken "Süreçten çok yoruldum. Aday olmayı kesinlikle düşünmüyorum. Aktif siyasette yer almayacağım" demişti.

İstanbul milletvekilli Önder, bu kararından vazgeçti. Önder'i vazgeçiren ise Terör örgütü Elabaşı Abdullah Öcalan oldu.

Geçtiğimiz günlerde İmralı'ya giden Önder, Öcalan'ın partide kalacaksın milletvekili adayı olacaksın talimatı verdiği iddia edildi. Öcalan'ın Önder'e bu talimatı verdiği İmralı görüşmesinde devlet temsilcilerinin bulunduğu da öne sürüldü.

Sırrı Süreyya Önder'in seçimlere Ankara 1'inci bölgeden aday gösterilmesi bekleniyor. Öcalan böylece Ankara'da HDP'ye oy vermeyen kürt kökenli seçmenlerle CHP tabanından oy almayı hedefleniyor.

ulusalkanal.com.tr