Gaffar Okkan'ın şehit edilişinin 15.yılı

Ali Gaffar Okan.. Emniyet Müdürü olarak 4 yıl görev yaptığı Diyarbakır'da halkla gönül köprüsü kurdu. Diyarbakırlıların "Gaffar Baba"sı oldu. Kürt'ü Türk'ü bağrına basan vatansever Emniyet Müdürü Okkan 15 yıl önce bugün pusuya düşürülerek şehit oldu. Okkan için hem Diyarbakır'da, hem de memleketi Sakarya'ya anma törenleri yapıldı

Gaffar Okkan'ın şehit edilişinin 15.yılı

Gaffar Okkan'ın şehit edilişinin 15.yılı

Diyarbakırlıların deyişiyle Gaffar Baba. Emniyet Müdürü olarak Diyarbakır'da yaptıklarıyla Türk-Kürt kardeşliğini perçinleyen bir isim. 15 yıl önce şehit edilen Ali Gaffar Okkan ve 5 silah arkadaşı Diyarbakır'da ve Sakarya'daki törenlerle anıldı.

Ali Gaffar Okan'ın 24 Ocak 2001 tarihinde uğradığı saldırıda, 4 yıl görev yaptığı Diyarbakır'da şehit olmuştu. Diyarbakırlılar onu, Gaffar babalarını ölüm yıldönümünde unutmadı.

Anma çatışmalar nedeniyle anma töreninde yoğun güvenlik önmeleri alltında yapıldı. Programa Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, emniyet müdür yardımcıları, şehit yakınları, polis memurları, “Ali Gaffar Okkan” isimli çocuklar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Okan'ın geçmişi okundu, duaların arından karanfiller bırakıldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Reşit Can, Okkan'ı anlattı.

Sakarya'nın Hendek ilçesi Okkan'ın memleketiydi. Buradaki anma töreni kar altında yapıldı. Gaffar Okkan’ın eşi, kızı ve ablası, gaziler ve çok sayıda vatandaş anmadaydı.

ulusalkanal.com.tr

diyarbakır 15 yıl ölüm yıldönümü gaffar okkan