YAŞ kararları açıklandı: İşte alınan kararlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, YAŞ kararlarını açıkladı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, yaş haddi nedeniyle emekliye sevk edildi. Yüksek Askeri Şura kararıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığına Orgeneral Musa Avsever atandı.

YAŞ kararları açıklandı: İşte alınan kararlar

4 Ağustos 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, 2021 yılı Yüksek Askeri Şûra olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general/amiral ve albaylardan; bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar ve kadrosuzluktan emekliye sevk edileceklerin durumları görüşülerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay ile karara bağlandı.

30 Ağustos 2021 tarihinden geçerli olmak üzere;

a) 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 56 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.

b) 44 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 320 albayın görev süreleri ise iki yıl süre ile uzatıldı.

c) 1 general yaş haddi nedeniyle 01 Eylül 2021 tarihinden, 29 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2021 tarihinden geçerli olarak emekliye sevk edildi.

ç) Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit DÜNDAR yaş haddi nedeniyle emekliye sevk edildiğinden 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Musa AVSEVER Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atandı.

d) Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan KÜÇÜKAKYÜZ ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan ÖZBAL’ın görev sürelerinin bir yıl uzatılmasına karar verildi.

e) Halen 240 olan general ve amiral sayısı 30 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla 266 olacak.

30 Ağustos 2021 tarihinden geçerli olmak üzere;

a) K.K.K.lığından Korgeneral Selçuk BAYRAKTAROĞLU ve Ali SİVRİ Orgeneralliğe, Tümgeneral Levent ERGÜN ve Metin TOKEL Korgeneralliğe, Dz.K.K.lığından Tümamiral Kadir YILDIZ Koramiralliğe, Hv.K.K.lığından Tümgeneral Rafet DALKIRAN Korgeneralliğe terfi ettirildi.

b) K.K.K.lığından Tuğgeneraller İlkay ALTINDAĞ, Sebahattin KILINÇ, Gültekin YARALI, Rafet KILIÇ, Fedai ÜNSAL, Tuncay ALTUĞ, Rasim YALDIZ ve Aydın Cihan UZUN Tümgeneralliğe; Dz.K.K.lığından Tuğamiral Yalçın PAYAL ve Hasan ÖZYURT Tümamiralliğe; Hv.K.K.lığından Tuğgeneral Orhan GÜRDAL Tümgeneralliğe terfi ettirildi.

30 AĞUSTOS 2021 TARİHİNDEN GEÇERLİ OLARAK BİR ÜST RÜTBEYE YÜKSELTİLEN GENERAL-AMİRAL VE ALBAYLAR

30 AĞUSTOS 2021 TARİHİNDEN GEÇERLİ OLARAK GÖREV SÜRESİ BİR YIL UZATILAN GENERAL VE AMİRALLER

YAŞ HADDİ NEDENİYLE EMEKLİYE SEVK EDİLEN GENERAL

NORMAL BEKLEME SÜRESİNİ TAMAMLAYARAK KADROSUZLUK NEDNİYLE EMEKLİYE SEVK EDİLEN GENERAL VE AMİRALLER

erdoğan son dakika yaş kararları