Avrupa Berkin için ayakta!

Gezi direnişinde polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle yaralanan ve 269 gündür komada olan 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın önceki gün hayatını kaybetmesi üzerine Avrupa’da da yurttaşlar ayağa kalktı.

Avrupa Berkin için ayakta!

Berkin için, Almanya başta olmak üzere, Fransa, İsveç, Avusturya, Belçika, Portekiz, İspanya, Hollanda, Polonya, Finlandiya, İsviçre ve İngiltere’de eylemler düzenlendi.

Stuttgart Berkin Elvan için toplandı

ADD Stuttgart, ADD Ludwigsburg ve TGB Stuttgart'ın çagrısı üzerine Stuttgart Erwin-Schöttle Platz'da eylem düzenlendi. Eyleme Emekli Tuğamiral Türker Ertürk de katıldı. Ertürk, “Berkin kardeşimiz rahat uyusun, katillerinden hesap soracağız" dedi. Eylemde mumlarla ‘Berkin’ yazılırken ve tüm Gezi şehitleri anıldı.

Dortmund’da ‘hükümet istifa’ sesleri

Dortmund'da da yüzlerce yurttaş Berkin için bir araya geldi. TGB Dortmund’un çağrısıyla bir araya gelen yurttaşlar ellerinde Berkin Elvan ve Gezi şehitlerinin fotoğraflarıyla Dortmund Rheinoldikirche'nin önüne yürüdü. Türkçe ve Almanca olarak yapılan basın açıklamalarında hükümet istifaya çağırılırken, sık sık ‘Berkin Elvan ölümsüzdür’ sloganı atıldı. Eylemin sonunda Berkin Elvan fotoğrafının yanına mum, karanfil ve ekmek konuldu.

Lahey Büyükelçiliği önüne ekmek bırakıldı

Hollanda’nın Amsterdam ve Den Haag şehirlerinde de Berkin için eylemler vardı. TGB Hollanda’nın çağrısıyla yapılan eylemlerde, Lahey (Den Haag) Büyükelçiliği önüne kanlı tişört, ekmek ve uçurtma bırakılırken, Amsterdam'da ise çocuk parkında oturma eylemi gerçekleştirildi. Bunların yanı sıra, Bielefeld, Berlin, Köln, Dresden, Duisburg, Frankfurt, Hamburg, Brüksel, Helsinki, Lozan, Lizbon, Stockholm, Londra, Paris, Barcelona,Viyana ve Varşova’da da Berkin için eylemler düzenlendi.

TGB Hollanda Başkanı Kenan Özyiğit Türkiye Lahey Büyükelçiliği önüne kanlı tişört, ekmek ve uçurtma bıraktı.

Londra’da da yüzlerce kişi Berkin için bir araya geldi.

Paris’te Republique Meydanı'ndayüzlerce yurttaş Berkin için mumlar yaktı.

Stockholm’de bir araya gelen yurttaşlar mumlarla Berkin yazdılar.

ulusalkanal.com.tr