Esad’dan Trump yorumu

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, ABD’nin 45’inci Başkanı seçilen Donald Trump’ın Suriye’nin müttefiki olabileceğini söyledi. Trump’ın seçim kampanyası boyunca IŞİD’i hedef almasını hatırlatan Suriye lideri, “eğer sözünü tutarsa tıpkı İran gibi, Rusya gibi doğal müttefikimiz olur” ifadesini kullandı.

Esad’dan Trump yorumu

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, ABD’nin yeni başkanı seçilen Donald Trump ile ortaklık sinyali verdi.

Portekiz devlet televizyonu RTP’ye röportaj veren Esad, teröristlerle savaşta Trump ile müttefik olabileceklerini söyledi.

Trump’ın seçim zaferi sonrası ilk kez konuşan Suriye lideri, ABD’nin yeni başkanından fazla bir beklentilerinin olmadığını, sadece sözünü tutmasını umduklarını kaydetti.

Seçim kampanyası boyunca Trump’ın IŞİD’i bitirmekten bahsettiğini hatırlatan Esad, “Rusya’yla, İran’la ve birçok diğer ülkeyle olduğu gibi teröristlerle savaşırsa doğal olarak müttefikimiz olur” ifadelerini kullandı.

Trump’ın işinin kolay olmayacağını düşünen Suriye Cumhurbaşkanı, “umut verici gözüküyor ama ana akım medya onun karşısında. Bu doğrultuda devam edebilmesi kolay değil” dedi.

Donald Trump, Başkan seçilmeden kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, Suriye’de rejime değil IŞİD’e karşı savaşılması gerektiğini söylemişti.

Trump’ın seçim zaferi, Suriye’nin en önemli ortaklarından Rusya’da sevinçle karşılanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

abd donald trump suriye trump esad portekiz