TSK, PKK'yı vurdu, Batı telaşlandı

İngiliz Times Gazetesi Türkiye'nin PKK kamplarını vurmasından rahatsız oldu. Türkiye’nin PKK kamplarına yaptığı hava operasyonları "delilik" olarak tanımlandı. Gazete, PKK operasyonlarının derhal durdurulmasını ve açılım sürecine yeniden başlanmasını istedi.

TSK, PKK'yı vurdu, Batı telaşlandı

İngiliz ve Amerikan siyasetinin etkin yönlendiricilerinden olan Times Gazetesi Türkiye’nin PKK’ya yönelik hava operasyonlarını “delilik” olarak yorumladı.

Gazetede imzasız olarak yayımlanan yazıda Türkiye’nin güney sınırında Suriye’nin kuzeyinde batı himayesinde bir Kürt devleti sürecinin desteklenmesi gerektiği belirtildi.

"Kürtler geçen 10 yılda sorumluluk sahibi bir müzakere ortağı olduklarını kanıtladı. Türkiye'nin güneyindeki dost bir fiili Kürt yönetimi, IŞİD ile sınır paylaşmaktan çok daha iyi."

"Ateş çemberi" başlıklı yazıda PKK'ya yönelik TSK operasyonlarının feci boyutta tehlikeli olduğu kaydedildi.

Times'a göre, PKK’ya IŞİD’e karşı mücadele gerekçesiyle göz yumulmalı. PKK/PYD güçlerinin “IŞİD’e karşı payanda” olarak tanımlandığı yazıda “PKK ile acele bir ateşkes” yapılması ve açılım müzakerelerin devamı ve İmralı’daki Abdullah Öcalan ile yeniden temas kurulması istendi.

Times gazetesinin 22 Temmuz tarihli başyazısında da “Türkiye’nin PKK/PYD ile IŞİD’e karşı ittifak kurması gerektiği” kaleme alınmıştı. Aynı yazıda Suruç saldırısının Cumhurbaşkanı Erdoğan için bir “uyarı olması gerektiği” belirtilmişti.

ulusalkanal.com.tr

# batı telaşlandı