Terör yüzünden okula dönemediler!

Yarıyıl tatilinin bitmesiyle milyonlarca öğrenci bugün ders başı yaptı. Doğu ve Güneydoğu'da eğitim gören yüzbinlerce öğrenci ise Terör yüzünden okula dönemedi.

Terör yüzünden okula dönemediler!

İlkokul, ortaokul ve lisede okuyan 17 milyon 535 bin 236 öğrenci 15 günluk aranın ardından okula döndü.

Ancak terör nedeniyle Doğu ve Güneydoğu'da 175 bini aşkın öğrenci okuluna dönemedi. .

Milli Eğitim Bakanlığı'nın verilerine göre Şırnak, Diyarbakır ve Mardin'de 81 okul, PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

Şırnak'ta 35, Diyarbakır'da 23 ve Mardin'de 21 okul, teröristlerce saldırıya uğradı. Silopi, Cizre, Nusaybin, Dargeçit, İdil ve Sur'da eğitim alamayan 11 bin öğrenci, çevre il ve ilçelerde telafi eğitimlere alındı.

23 Ocak'ta sokağa çıkma yasağı kaldırılan Şırnak'ın Silopi ilçesindeki binlerce öğrenci okullara geri döndü. Cizre'de ise sokağa çıkma yasağı devam ettiği için öğrenciler, çevre il ve ilçelerdeki okullara devam edecek.

İdil'de ise Milli Eğitim Bakanlığı bin 200 öğretmene SMS'lerle İstanbul'da düzenlenecek seminere katılma çağrısı yaptı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lılar tarafından yakılan ve yıkılan okulların onarım çalışmaları sürüyor. Bölgedeki öğrenciler, mağduriyetlerinin giderilmesi için çevredeki en yakın okullarda eğitimlere devam ediyor.

Öte yandan, bazı il ve ilçelerde ise yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün geç başlanacak.

Bayburt, Kars, Ağrı, il genelinde, Erzincan'ın Çayırlı ve Tercan ilçelerinde, Muş'ta taşımalı eğitim veren okullarda, Sivas'ın Altınyayla ve Gölova ilçelerinde, Hakkari,Ordu, Ardahan ve Gümüşhane'de eğitime 9 Şubat günü başlanacak.

ulusalkanal.com.tr