İsrail'den Erdoğan'a 2 evet 1 hayır

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, İsrail'le ilişkilerin normalleşmesi için sıraladığı şartlara yanıt geldi. İsrail Dışişleri yetkilileri, "Türkiye'den özür diledik, tazminat ödemeye de hazırız" dedi. Ancak Erdoğan'ın "Gazze ablukasının kaldırılsın" talebine karşı çıktı.

İsrail'den Erdoğan'a 2 evet 1 hayır

Türkmenistan dönüşü uçakta gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail'le ilişkilerin normalleşmesi için üç şart açıkladı. Erdoğan'ın şartına İsrail'den yanıt geldi.

Resmi açıklama yapılmadı ancak, Yediot Ahronot gazetesi İsrail Dışişleri yetkililerinin açıklamaları haber yaptı. "Türkiye'den özür diledik, tazminat ödemeye de hazırız" diyen yetkililer Erdoğan Gazze ablukasının kaldırılması konusunda şartının karşı çıktı. İsrailli yetkililer Gazze'de abluka olmadığını bunu Türkiye'nin de bildiğini söyledi.

İsrail gazetesi, Türkiye'nin İsrail ile ilişkileri normalleştirmenin yollarını aradığını ve özellikle İsrail doğalgazına ilgi göstermeye başladığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 şartı şu şekilde sıralamıştı. Mavi Marmara seferindeki katliam için özür dilenmesi, "Kurbanların ailelerine tazminat" ve "Gazze Şeridi'ndeki ablukaya son verilmesi.

ulusalkanal.com.tr