ABD ekonomisine Kovid-19 darbesi

Amerika'da başkanlık seçimine az bir süre kaldı. Ülkede koronavirüsün etkisiyle mücadele devam ediyor. Ekonomileri ise alarm veriyor. ABD'de bütçe açığının 3,3 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Her şeye rağmen anketlerde geride gözüken Başkan Donald Trump rakibiyle farkını kapatmaya başladı.

ABD ekonomisine Kovid-19 darbesi

Amerika seçim sürecinde. Ekonomi koronavirüsün de etkisiyle durma noktasına geldi. Veriler alarm veriyor. Anketlerde geride olan Başkan Donald Trump ise yükselişe geçti.

ABD'de tarihi seçime az bir süre kala Trump farkı kapatıyor. Demokratların başkan adayı Joe Biden ülke genelini kapsayan anketlerde mevcut Başkan Donald Trump karşısındaki üstünlüğünü koruyor. Ancak anketler seçim sonucunu belirlemesi muhtemel kritik ve çekişmeli eyaletlerde iki aday arasındaki yarışın başa baş geçtiğini gösteriyor.

Ülke koronavirüsün pençesi altında. Ekonomi de zor günler yaşanıyor. Son raporu ABD Kongresi Bütçe Ofisi açıkladı. Salgının etkisiyle federal bütçe açığının bu yıl 3,3 trilyon doları bulacağı öngörüldü.

ABD Kongresinin partiler üstü ekonomik araştırma kurumu olan Bütçe Ofisi, bu yılki bütçe açığının, 1945'ten bu yana kaydedilen en büyük açık olacağını da ifade etti.

Öte yandan ABD'nin cari açığı ise son verilere göre yüzde 12,4 azaldı. ABD'de cari işlemler açığı, geçen yılın 4'üncü çeyreğinde yüzde 12,4 azalarak 109,8 milyar dolar oldu.

ulusal.com.tr

amerika koronavirüs trump joe biden