Dışişleri Komisyonu, Rusya gündemiyle toplanacak

Meclis Dışişleri Komisyonu, yeni haftada Rusya ile ilişkilerin gelişmesi bağlamında 3 önemli tasarıyı görüşecek. Salı günü yapılacak toplantıda, iki ülke arasında adli yardımlaşma, suçluların iadesi ve karşılıklı defin yerleri ile Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi ele alınacak.

Dışişleri Komisyonu, Rusya gündemiyle toplanacak

Meclis Dışişleri Komisyonu, Rusya gündemiyle toplanacak.

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin yeniden olumlu bir sürece girmesi, Meclis Dışişleri Komisyonu’nu da harekete geçirdi.

29 Kasım Salı günü Rusya gündemiyle toplanacak olan komisyon, iki ülke ilişkileri için büyük önem taşıyan üç tasarıyı görüşecek.

Toplantıda, iki ülke arasında adli yardımlaşma, suçluların iadesi ve karşılıklı defin yerleri ile Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi masaya yatırılacak.

Bunun yanı sıra, FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu da bu hafta mesaisini sürdürecek.

Komisyon, 30 Kasım Çarşamba günü TÜRKSAT, Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemeler yapacak.

Meclis Genel Kurulu ise geçen hafta görüşülmeye başlanan eğitim alanını düzenleyen yasa tasarısına devam edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri hakkında bir takım değişiklikleri içeren Kanun Tasarısının görüşmeleri, 29 Kasım Salı günü yapılacak.

Tasarı, önemli düzenlemeler içeriyor. MEB'de çıraklık eğitimi ve staj altyapısının güçlendirilmesi; Yükseköğretim Kurulu ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Başkanlığına ilişkin düzenlemeler yapılması öneriliyor.

ulusalkanal.com.tr