CHP - HDP birleşiyor mu?

CHP ile ÖDP genel başkanlarının iki hafta önce sürpriz bir şekilde bir araya geldiği ortaya çıktı. Görüşmenin gündemi yaklaşan genel seçimdi. ÖDP Eş Başkanı Alper Taş, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na açılımda müzakerelerini AKP ile yapan HDP'yi kazanması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun yanıtı ise, "Biz eski CHP değiliz, daha cesuruz" oldu.

CHP ile HDP ittifakı haberleri yalanlasa da, kulislerde dolaşan haberler bunun tersini söylüyor.

Milliyet gazetesinin haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iki hafta önce sürpriz bir görüşmesi oldu.

ÖDP Eş Başkanı Alper taş, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Ziyaretin konusu yaklaşan genel seçim ve CHP'nin açılım sürecine yaklaşımı oldu.

Habere göre, Alper Taş, Kılıçdaroğlu'ndan açılım müzakelerini yürüten Kürt hareketini de partisine katmasını istedi. Taş, "CHP; AKP ile zorunlu müzakereye mecbur olan Kürt hareketini, Kürtler ve Türklerin bir arada yaşadığı bir cumhuriyet modeli ile kazanmak zorundadır" dedi. Seçim ittifakının gerçekleşebileceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu teklife olumlu yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, eski CHP olmadıklarını, daha cesur olduklarını belirtti. Kılıçdaroğlu yakın çevresine Taş’ın da aralarında olduğu bazı Birleşik Haziran Hareketi temsilcilerini milletvekili adayı olarak parlamentoya taşıma konusuna sıcak baktığını anlattı.

ulusalkanal.com.tr

chp