Yunanistan Lozan'ı ihlal etti! AKP işgali seyrediyor

Yunanistan, Sakız adasında çıkarma tatbikatı düzenleyerek Lozan'ı hiçe saydı. Yunanistan askerleri Türk karasularındaki Koyun ve Bulamaç adalarına da izin almadan çıkarak bayrak astı.

Yunanistan Lozan'ı ihlal etti! AKP işgali seyrediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Birileri de bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştılar. Her şey ortada” sözlerinin ardından gözler AKP döneminde Yunanistan'ın işgal ettiği Türk adalarına çevrilmişti.

İşgal ettiği adalara bayrak dikip askeri karakollar inşa eden Yunanistan, 5 - 7 Ekim'de de Lozan'da silahsızlandırılan Sakız Adası'nda çıkarma tatbikatı yaptı.

Adaya tank ve zırhlı araçların çıkarıldığı tatbikatta savaş uçakları, fırkateyn ve çıkarma gemileri de kullanıldı. Yunanistan böylece bir yandan Türk hava sahası ve karasularını, hem Lozan'ı, hem Türkiye’nin egemenlik haklarını ihlâl etmiş oldu.

Tatbikat sonrası Yunan Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları, İzmir'in Koyun Adası ile Aydın'ın Bulamaç Adasına izinsiz giderek bayrak gösterisi yaptı. Üstelik o anlara ait fotoğraflar Yunan Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlandı. Hükümetten ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

ulusalkanalcom.tr

yunanistan erdoğan AKP lozan