Operasyon sonrası ABD'den süreç vurgusu

PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili Amerika'dan açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistar Baskey, açılıma vurgu yaptı "iki taraf da çözüm sürecine bağlı kalmayı sürdürmeli" dedi.

Operasyon sonrası ABD'den süreç vurgusu

Türkiye'nin PKK'nın Irak'ın kuzeyinde bulunan kamplarına yönelik yaptığı operasyonlarla ilgili Amerika'dan resmi açıklama geldi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada; "PKK'nın terörist saldırılarına karşı NATO müttefikimiz Türkiye'nin kendini savunma hakkına tamamen saygı duyuyoruz." ifadesi yer aldı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, "ABD'nin terör örgütleri listesinde olan PKK, terörist eylemlerinden vazgeçerek Türkiye hükümetiyle diyalog içine girmelidir" dedi.

Baskey, açıklamasında çözüm süreci vurgusu yaptı; "İki taraf da kalıcı ve sürdürülebilir bir barış için 'çözüm süreci'ne bağlı kalmayı sürdürmelidir" ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk'da twitterdan operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. McGurk; "iki tarafın da kalıcı ve sürdürülebilir bir barış için 'çözüm süreci'ne bağlı kalmayı sürdürmesi" çağrısında bulundu.

ulusalkanal.com.tr

abd türkiye operasyon açılım süreci