Yüce Divan Restleşmesi!

4 Eski Bakanın aklandığı Meclis'teki Yüce Divan sürecinde AKP'de yaşanan büyük krizin perdesi aralanmaya başladı. Buna göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, 4 eski bakanla oylama öncesinde görüştü. Davutoğu bakanlara destek vermedi. Komisyonda "Yüce Divan'a gidilsin" kararı çıkmasını ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önledi.

Yüce Divan Restleşmesi!

AKP'li 4 eski bakan için Yüce Divan oylaması yapılmadan önce, AKP'de karşılıklı restleşmelerin yaşandığı ortaya çıktı.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, 4 eski bakan ile AKP grup başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Mahir Ünal soruşturma komisyonu karar oylamasından bir gece önce Başbakan Davutoğlu ile bir araya geldi.

21 Aralık gecesi yapılan görüşme 2 buçuk saat sürdü. Davutoğlu komisyon üyelerinin "Bakanları Yüce Divan'a gönderme eğiliminde" olduğunu öğrendi. Davutoğlu, 4 eski bakana, "Kendiniz Yüce Divan'a gitmek istediğinizi açıklayın" dedi.

Ancak bir bakan AKP’yle ilgili çok sayıda bilginin ortaya saçılacağını söyledi. Bunun üzerine Davutoğlu, "Saçılacaksa saçılsın" yanıtını verdi.

Davutoğlu'nun tepkisi üzerine 4 eski bakan arasında Zafer Çağlayan temsilci seçildi. Çağlayan, soruşturma dosyasındaki dinleme tapelerine "Beyfendi" adıyla giren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Bu görüşmenin ardından komisyon üyelerinin tavrı değişti. AKP’li 4 eski bakan önce komisyonda sonra da Meclis Genel Kurulu’nda yapılan oylamada Yüce Divan’a gönderilmekten kurtuldu.

ulusalkanal.com.tr