Sence İmer: İsrail'in topraklarını genişletme hedefinin bir parçası

Amerika ile İran'ın karşılıklı hamlelerini ekranlarınıza getirdik. Uzmanlara göre, Washington'un hamlesi İsrail'in topraklarını genişletmek için Kudüs ve Golan Tepelerinde attığı gayri meşru adımların bir parçası. Uzmanlar, bu kapsamda Ortadoğu'daki İran etkisinin Devrim Muhafızları üzerinden kırılmak istendiği görüşünde.

Nükleer anlaşmadan çekilerek İran'a ambargo uygulayan Washington'un Tahran'a yönelik saldırgan tavrı artarak sürüyor.

ABD Başkanı Donald Trump İran'ın Devrim Muhafızları Ordusu'nu terör listesine aldı. Trump'ın bu hamlesi İsrail'in topraklarını genişletmek için Ortadoğu'da atılan adımların bir parçası olarak yorumlandı.

Uzmanlar Devrim Muhafızları'nın hedef alınarak İran'ın Ortadoğu'daki etkisinin kırılmaya çalışıldığını vurguluyor.

Uzmanlara göre, Trump tıpkı nükleer anlaşmadan çekilme hamlesi gibi Devrim Muhafızları kararında da yalnız kalacak. Amerika'ya karşı bölgesel işbirliği ise oldukça önemli.

Ufuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sencer İmer, Atlantik sisteminin bölgeye yönelik saldırganlığının arttığı bir dönemde Moskova'da yapılan Putin Erdoğan zirvesinin önemine değindi.

Rusya'daki zirvenin en önemli gündem başlığı ise S-400 hava savunma sistemleriydi. Türkiye, zirvede S-400'ler alımı noktasında kararlılığını bir kez daha teyit etti.

HABER: GÜRKAN DEMİR

KAMERA: AYDIN GERGİN

ulusal.com.tr

amerika iran