AYM göreve çağrıldı!

İstanbul Askeri Casusluk davasındaki esaretin sona ermesi için Adalet Nöbeti bu defa Beşiktaş'ta tertiplerin başladığı yerdeydi. 6 tutuklunun ve haklarında yakalama kararı olan 37 kişinin aileleri Anayasa Mahkemesi'ni göreve çağırdı.

Çalınan Özgürlüğümüzü geri ver! İstanbul Askeri Casusluk davasındaki esaretin sona ermesi için Adalet Nöbeti bu defa Beşiktaş'ta tertiplerin başladığı yerdeydi. 6 tutuklunun ve haklarında yakalama kararı olan 37 kişinin aileleri Anayasa Mahkemesi'ni göreve çağırdı.

Adalet Nöbeti bu defa tertiplerin başladığı noktadan Beşiktaş'tan tutuldu.

Temsili parmaklıklar hazırlandı, bilekler kelepçelendi.

Adları kırmızı harflerle yazılan 6 isim; Deniz Kurmay Albay Koray Eryaşa, Albay Necmi Yıldırım, Yarbay Tamer Çetin, Astsubay Adnan Yılmaz, Uzman Çavuş Alpay Aksu ve Sivil Memur Hatice Senay Sarıgöz...

Haklarında yakalama kararı bulunan 37 kişinin isimleri de bir bir yazıldı tişörtlere. Temsili parmaklıklar ardında, kelepçeli ellerle Anayasa Mahkemesi göreve çağırıldı.

Cezaevlerinden gönderilen mesajalar okundu. Astsubay Yılmaz'ın eşi Gökçe Yılmaz kelepçeli elleriyle seslendirdi mektubunu.

Kurmay Binbaşı Fırat Güner Harman'ın kızı Derin Harman babasına özlemini anlatmak için Adalet Nöbeti'ndeydi.

Ergenekon ve Balyoz davalarından tahliye edilen komutanlar da İstanbul "Askeri Casusluk" davası esirlerini yalnız bırakmadı.

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Çağdaş Cengiz Silivri'deki 13 Aralık ve 8 Nisan eylemlerini hatırlattı ve "kalan tutsaklarımızı da zindanlardan alacağız" dedi.

Yüzlerce yurtsever; "özel görevli savcıların talimatıyla başlayan kumpasa isyan etti.

Haber: Özer Sürmeli

Kamera: İnanç Saraçoğlu