75 farklı yasayı içeren Torba Yasanın görüşmeleri yarın başlıyor

Meclis, bu hafta yoğun bir mesai yapacak. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AKP'nin hazırladığı, 75 maddelik Torba Yasa ele alınacak. Şehit yakınlarına yeni haklar verilmesini öngören tasarıya göre, İçişleri Bakanı ve valiler teröre destek veren belediye başkanlarını görevden alma yetkisi veriliyor. Tasarıyla, Atatürk Orman Çiftliği’ne yapılacak yapılar ise yasal kısıtlamalara tabi olmayacak.

75 farklı yasayı içeren Torba Yasanın görüşmeleri yarın başlıyor

75 farklı yasayı içeren Torba Yasanın görüşmeleri yarın başlıyor.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Türkiye Varlık Fonu Kurulmasına dair Kanun Tasarı ele alınacak.

Yasayla, teröre destek veren belediye başkanlarının yerine atamalar yapılabilecek. Terör örgütlerine yardım ve yataklık suçları nedeniyle görevinden alınan belediye başkanlarının yerine atamaları İçişleri Bakanı ve vali yapacak.

Şehit eşi ve çocuklarına da bazı haklar getirecek yasaya göre, özel tüketim vergisi ödemeden araç alabilecek.

Tasarıyla, Atatürk Orman Çiftliği de ranta açılıyor. Çiftliğe Ankara Büyükşehir Belediyesi temapark ve hayvanat bahçesi yapabilecek. Çiftlik alanına yapılacak yapılar kültür ve tabiat varlıklarını koruma yasası ve diğer mevzuattaki kısıtlamalara tabi olmayacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu alan içindeki işletmeleri, 29 yıl süreyle üçüncü şahıslara kiralayabilecek.

Tasarı, 45 yaş altındaki tüm çalışanlara zorunlu bireysel emeklilik sistemine otomatik katılmayı da öngörüyor.

Meclis Genel Kurulu da bu hafta mesaide olacak. Salı günü açılacak Genel Kurul'da bazı uluslararası sözleşmelerin onaylanması görüşülecek.

11 Ağustos Perşembe günü Dışişleri Komisyonu da Türk- Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin kurulmasını ele alacak.

Dışişleri Komisyonu, FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'in iadesi hakkında ABD'de bazı temaslarda bulunmuştu. Komisyon üyeleri salı günü düzenleyecekleri basın toplantısıyla temasların ayrıntısını açıklayacak.

ulusalkanal.com.tr