Sözcü yazarından CHP ve MHP'ye eleştiri

Sözcü yazarı Rahmi Turan Abdullah Öcalan'ın isteği doğrultusunda hazırlanan PKK yasasına ilişkin CHP ve MHP'nin tavrına isyan etti. Turan, yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyen CHP ve MHP için, "Bunlar, Meclis dışında olan İşçi Partisi kadar bile etkin muhalefet yapamıyorlar" ifadesini kullandı.

Sözcü yazarından CHP ve MHP'ye eleştiri

Sözcü yazarı Rahmi Turan, CHP ve MHP'yi eleştirdi, bu partilerin İşçi Partisi kadar muhalefet yapamadığını vurguladı.

Turan, bugünkü köşesinde PKK yasasına karşı verdiği mücadele nedeniyle İşçi Partisi'ni örnek gösterdi. PKK'yı yasallaştıran kanuna destek veren CHP'ye ve yasaya sessiz kalana MHP'ye tepki gösterdi.

"MUHALEFET SORUNU!"

Daha önce de yazdığım gibi “ülkemizde iktidar sorunundan çok muhalefet sorunu” var! CHP de, MHP de zayıf, güçsüz ve inançsız… Sadece lâfla, sert söylemlerle, bağırıp çağırmakla muhalefet yaptıklarını sanıyorlar.

Bunlar, Meclis dışında olan İşçi Partisi kadar bile etkin muhalefet yapamıyorlar!

Turan, CHP ve MHP'nin PKK yasasını, Anayasa Mahkemesi'ne göndermemelerini hatırlattı

"İHANET YASASI"

İşçi Partisi yöneticilerinin “İhanet Yasası” olarak tanımladıkları PKK yasasına itiraz süresi doldu. Terör örgütünün başı Öcalan’ın isteği doğrultusunda AKP’nin hazırladığı yasaya CHP (garip bir şekilde) destek verirken, MHP de “Milletvekili sayımız Anayasa Mahkemesi’ne başvurmaya yetmiyor” bahanesiyle sessiz kaldı.

Türkiye'nin her yerden darbe yediğini belirten Turan, Turan "Böyle muhalefet partileri oldukça bu iktidar istediği gibi at oynatır. Yazık oluyor ülkeye!" ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr